Petra Němcová - těžce zkoušená kráska

Nechybělo mnoho a mohli jsme o Petře Němcové mluvit pouze v minulém čase. Při katastrofě, kterou v Asii na konci roku 2004 způsobila vlna tsunami, málem přišla tato česká kráska o život.

Modelka Petra Němcová na své propagační fotografii

Petra Němcová - návrhářka modelkou

Z Karviné, kde se 24. června 1979 narodila, vedly její kroky po absolvování základní školy na chemickou průmyslovku v Ostravě, kde se vrhla na obor oděvní design.
Brzy však bylo jasné, že místo navrhování modelů se více prosadí jejich předváděním. Její definitivní odklon k profesi modelky ztvrdilo vítězství v české Elite Model Look. Stihla ještě dokončit školu, ale poté se odebrala do Milána, kde začíná její profesionální modelingová kariéra.

Petra Němcová - tvář Sport Illustrated

Její proslulost se však zvýšila v roce 2000, kdy dostala nabídku na práci v USA. Když ji v roce 2003 vybral renomovaný časopis Sports Illustrated za tvář roku, stala se celebritou, kterou znal celý svět.
Její postava byla mimo Sports Illustrated ozdobou obálek tak proslulých časopisů jako Vogue, ELLE, Harper's Bazaar, Cosmopolitan, Ocean Drive a Marie Claire.

Petra Němcová - tragédie na dovolené

Pak však přišly vánoce roku 2004 a neuvěřitelná katastrofa. Petra a její přítel, britský fotograf Simon Atlee, si byli odpočinout v Thajsku a stali se přímými účasníky tragédie vzniklé vlnou tsunami. Simon neštěstí nepřežil, Petra se zázračně zachránila s četnými zraněními.
Po dlouhé lečbě se její aktivity zaměřily na humanitární činnost v postižených oblastech. Založila nadaci pro podporu osiřelých dětí v Thajsku, do které přispívá finančně a zároveň těmto aktivitám propůjčuje i svou tvář. O thajské tragédii napsala knihu, kde popisuje svou kariéru i smutné události, které jí naprosto změnily pohled na život.

Petra Němcová - návrat na mola

Po roce a půl od chvíle, kdy ji obří vlna spláchla štěstí ze života, se karvinská kráska nechala slyšet, že se chce na podzim vrátit k profesi modelky. Impulsem k tomuto kroku může podle spekulací být i známost se zpěvákem Jamesem Bluntem, se kterým momentálně tráví veškerý svůj čas. U příležitosti jeho koncertu v Praze ho chce oficiálně představit i své rodině.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Rozbouřená Wall Street
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies