Pánská jízda s dětmi aneb Expedice apalucha

Už jste na ně určitě někdy narazili. Řeč je o tlupách otců s dětmi různého věku a bez mateřského dozoru brázdících českou krajinu. Vyznačují se dobrou náladou, mírně zvýšenou hlučností a nedbalou elegancí, hnidopich by řekl ušmudlaností. Tenhle typ prázdnin doporučují i psychologové jako silný zážitek (rádi věříme). Dovolená v režii otců baví i děti, které vůbec neřeší tričko naruby, absenci spoďárků nebo pár dní nemytý krk. Jestli váháte, radíme – jděte do toho. Abychom vás trochu nakopli, omrkněte pár tipů, kam vyrazit, aby dovča zaujala škvrňata i ze všeho otrávené puberťáky.

Fotografie rodiny při výletě v přírodě

Bezva ubytování – základ bezva apaluchy

Abyste se pod celou akci mohli s hrdostí podepsat, postarejte se o ni od A do Z, tzn. ubytováním počínaje a balením věcí konče. A právě sehnat ubytování třeba jen na čtyři dny může být trochu problém. Většina českých penzionů a hotelů nabízí tradiční turnusy od soboty do soboty, takže tady budete muset zapojit svůj chlapský šarm a prostě to nějak uhrát. Další podmínkou by měla být nabídka polopenze, oběd s přehledem nahradí pořádná porce zmrzliny nebo rohlík s nugetou. Nesmí chybět dětské, popř. tenisové hřiště, prostě něco, kde se ratolesti vyblbnou, když si budete chtít trochu orazit. A nakonec to nejdůležitější – kvalitní podnik musí nabídnout kvalitní točené pivo.

Maminka nepřijede?

První hodiny po příjezdu mají zvlášť menší děti pojem maminka stále ještě silně zakořeněný. Ale druhý den je už všechno jinak. Děti zavětří závan svobody a dobrodružství a splíny a stesky jsou rychle pryč. Otcovská péče je trochu jiná než ta mateřská, takže některé děti asi poprvé ochutnají křen, feferonku, tlačenku s cibulí nebo utopence, zjistí, že oblečení se nemusí nutně dávat do skříně a že kabátek od pyžama s přehledem nahradí tričko. Je to tak, leží před vámi nelehký úkol: Dohnat, co matky za celý rok zanedbaly.

A když už jsme u těch matek: Snažte se do étéru nevypouštět věty typu „To je nám bez maminky dobře, viď. Nikdo nás nehoní, neotravuje…“

Program, základ úspěchu

Kromě klasiky, jako ZOO, koupání, muzea strašidel můžete program připravit i vlastnoručně. Různé soutěže, překážkové dráhy a noční stezky odvahy vás budou bavit možná víc než vaše potomky. Odměňte je mazaně ukrytými sladkostmi (jo, drobečci, nic není zadarmo…) a sebe vychlazenou dvanáctkou.

Kam s nimi?

Pro nejmenší děti se nabízejí výlety lodí, návštěvy jeskyní, dinoparků; puberťáky, kteří všude byli a všechno viděli, může zaujmout paintball nebo návštěva pivovaru. Když se praštíte přes kapsu, dá se pořídit i kurs horolezectví, jízda tankem nebo tandemové seskoky padákem (dopředu doma radši moc neoznamovat).

Slevy?

Nic moc nečekejte. Většina atrakcí nabízí jen rodinné vstupné, tj. pro dva dospělé a minimálně dvě děti. Ale opět zapojte svůj sex appeal a zkuste to usmlouvat, dva taťkové nebo taťka a mamka, no není to nakonec jedno? Ubytování můžete získat levněji přes internetové slevomaty. Cestujete-li vlakem (děti vlaky zbožňují, k radosti ostatních pasažérů…), ptejte se po skupinové jízdence nebo jízdence SONE+.

A zbývá už jediné: pořádně si to užít a vrátit se živí a relativně zdraví (bolení břicha, komáří štípance a nějaké ty šrámy se nepočítají).

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Nové drsné filmy v našich kinech
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies