Pánové pozor, ať neharašíte!

Sexual harassment – vynález, který do malebné České země přišel jak jinak než z Ameriky. Možná díky Billa Clintona víme, o čem to sexuální harašení vůbec je. Dávejte si sakra pozor, aby i VY jste nebyl označen za harašmenta, v dnešní době člověk fakt neví.

Fotografie muže a ženy v kanceláři mezi kartotékou

V Americe už gentlemani vymřeli, protože i otevření dveří, pomoc s kabátem a podobné gesta, mohou harassmentem zavánět.

I u nás to začíná být IN

Sexuální harašení se v dnešní době objevuje snad ve všech kancelářích a pracovních kolektivech, kde pracují příslušníci obou pohlaví. Dvojsmyslné narážky od šéfa či kolegů asi existovaly i kdysi, ale dnes jde o sexuální harašení, které chlapa (možná i ženskou) může stát místo.

Možná i vy bavíte kolektiv dvojsmyslnými narážkami, občas někoho prásknete přes záda a známou kolegyni snad i před zadek. Je to v pořádku, když jste naladěni na stejné vlně. Některé ženy taková narážka potěší, jiná na vás nařkne z harašení. Když se z flirtu stane jednostranná záležitost, je po srandě.

Zatím jsme tolerantní

kluk sahá dívce na prso

Někdy se erotické jiskření na pracovišti toleruje až příliš nebo ho ohlásí málo žen. Každopádně od roku 2004 zná český zákoník pojem „nežádoucí chování sexuální povahy na pracovišti“. Proč to ženské raději zazdí Asi proto, že často dostanou nálepku netykavky, vždyť nějaké plácnutí přes pěkný zadek vůbec nic neznamená. Jenže někdy to dojde tak daleko, že si obtloustlý, leč sebevědomý pan šéf nebere vůbec žádné servítky a sex si doslova vynucuje, s tím, že pokud podřízená jeho skromnému požadavku nevyhoví, od následujícího dne si může hledat novou práci.

Harassment slavných

S novodobým vynálezem sexuálního harassmentu se nám do paměti vryl nejvíce bývalý americký prezident Bill Clonton. Se stážistkou Monikou Lewinskou se scházel v Oválné pracovně. Jeho podivné sexuální praktiky se jakýmsi záhadným způsobem dostaly na povrch a tak musel Bill přiznat barvu. Prohlásil, že měl s Monikou nevhodný fyzický kontakt. Tímto výrokem si zachránil mandát prezidenta.

Druhým harašícím pánem je kupodivu také Američan, tentokrát starosta New Yorku Michael Bloomberg. Jeho spolupracovnice tvrdí, že je vydíral. Michael to odnesl pouze pokutou.

Na co si dát pozor, aby neřekli, že harašíte

Pro váš klid si odpusťte vtipy se sexuální tématikou, nerýpejte do soukromého života kolegyň, neveďte dvojsmyslné hovory a nechlubte se čtením erotických časopisů. Zapomeňte i na přeposílání emailů se sexuální tématikou. Když se vám spolupracovnice líbí, nezírejte na ni, když musíte, buďte hlavně nenápadní.

fetišismusKdyby harašila ženská

Že vás bude osahávat ženská a vy po tom toužit zrovna nebudete, se taky může stát. Vlastně se může stát, že se o vás může pokoušet i nějaký spolupracovník. Tak kdyby vás náhodou tato hrůza potkala, určitě jí (mu) dejte najevo, že s tím nesouhlasíte a všechny útoky či narážky si zapisujte. Jestli si dotěrná baba (chlap) nedá říct, s klidným svědomím to požalujte zaměstnavateli nebo policii.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Týpci, které proslavil internet
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies