Open-air festival O2 Sázavafest se blíží!

Již tento týden vypukne velmi očekávaný open-air festival O2 Sázavafest 2009.  Hlavní zahraniční hvězdou IX. ročníku O2 Sázavafestu a zároveň největší hvězdou v historii Sázavafestu vůbec bude MOBY!

Propagační leták hudebního festivalu Sázavafest 2009


Warm up den

Třídennímu happeningu v podobě O2 Sázavafestu, který se letos uskuteční od čtvrtka 30.7.2009 do neděle 2.8.2009 každoročně předchází tzv. WARM UP DAY.

Letošek nebude vyjímkou, Warm Up day O2 Sázavafestu pro všechny nedočkavé se uskuteční ve středu 29.7.2009na zámecké scéně v Kácově. Vstup na akci bude ZDARMA.

Premiéra Jimmyho Somervilla v Česku a jeho cover v podání Die Happy

Účast skotského zpěváka Jimmyho Somervilla je potvrzena! Přijede poprvé do České republiky, míří do Kácova. „Je to obrovská čest, že si Jimmy pro své premiérové vystoupení v Česku vybral právě O2 Sázavafest. Navíc bude vystoupení obohaceno o vícečetný vokál, takže vyniknou všechny jeho slavné duety z Bronski Beat a Communards a jeho sólové dráhy," uvedl šéfdramaturg festivalu. Známá německá kapela Die Happy v čele se zpěvačkou Martou Jandovou, dcerou Petra Jandy z legendárního Olympicu, si na O2 Sázavafest v Kácově kromě svého rockového setu chystá i speciální cover písní Jimmyho Somervilla! Cover zazní v sobotu večer na O2 Main Stage před samotným vystoupením skotského zpěváka.

Jimmy Somerville v Londýně 2009

Kudykam Michala Horáčka zažije v Kácově exkluzivní předpremiéru

Ohlášena byla i exkluzivní předpremiéra Horáčkova Kudykamu, který bude na O2 Sázavafestu hudebně zastřešovat Ondřej Brzobohatý. Michal Horáček v rozhovoru pro MF Dnes řekl, že Kudykam je jeho životním dílem. „Na Sázavafestu jsem byl a líbí se mi jeho prostředí. Proto bych chtěl udělat takovou půlhodinovou tvůrčí dílnu. Tak, jak to na festivalu předvedeme, už to nikdy nebude. Bude to bez scény, kostýmů a efektů. Režisér Dodo Gombár řekl, abych tam přečetl i scénické poznámky, kterých je text plný. Svého druhu tam tedy budu i interpretem," dodal Horáček v rozhovoru pro MF Dnes na otázku, proč se rozhodl Kudykam poprvé předvést zrovna na O2 Sázavafestu.

Píseň Havrani od hudebně-divadelního projektu Kudykam Michala Horáčka


Line-up O2 Sázavafestu je rozpracován podle žánrů. Posílí kytarovky i hiphop.

V rámci letošního ročníku rozduní Kácov i tvrdší styly a kytarová hudba. Ze zahraničních hostů jsou potvrzení například nizozemští The Gathering a německá invaze v podání Die Happy, Green Frog Feet či goticko-rockové formace Xandria. Českou úderku zastupují Krucipüsk, punkové legendy Plexis a Visací Zámek, již tradičně Wohnout, Sunshine, Kurtizány z 25. Avenue nebo Gaia Mesiah. Perličkou bude skupina bubeníka Fun Lovin' Criminalss názvem Fatal Star.

Na Sázavafestu vystoupí také německá kapela Die Happy


O2 Sázavafest má tradičně silnou část věnovanou reggae, ska a world music. Ze Švýcarska dorazí The Kitchenettes, z Francie Speed Caravan, z Ameriky legendární New York Ska-Jazz Ensemble. Esence světovosti doplní kubánská salsa v podání Santy y su marabú, ruský speedfolk Cosmonautix, či švédské písničkářství Veronika Padilla. Kompletní československou špičku reggae a ska United Flavour, Švihadlo, Polemic, Sto Zvířat, Prague Ska Conspiracy, Fast Food Orchestra, Chancers a Schodiště doplní vítěz evropské soutěže EUROPEAN REGGAE CONTEST. Navíc oba hlavní dny protančíme a probubnujeme africky i jihoamericky v podání souboru Squadra Sua a Tidi Tade.

Těšit se můžete také na vystoupení Sto zvířat


Ovšem ani příznivci tzv. taneční scény nepřijdou zkrátka. O největší hvězdě všech devíti ročníků festivalu, Mobym, již byla řeč, páteční line up obohatí britská triphopová legenda Freak Power, která je domovskou formací Fat Boy Slima.

Ochutnávka hlavní hvězdy Sázavafestu Mobyho

„V pátek vystoupí i silná nevládní trojkoalice, točící se kolem Dana Bárty a Romana Holého. Ten ostatně vystoupí už odpoledne ve skupině Slávka Jandy, která zahraje jeho best of, tedy Monkey Business, J.A.R. a Illustratosphere. Posuďte, jestli bude kompletní domácí scéna," řekl Pavel Kloupar. Ohm Square, Cartonnage, Skyline, Le Pneumatiq, Midi Lidi, Lakeside X a Love Gangsters, by měli předznamenávat tři protančené noci po půlnoci v 70 metrů dlouhém stanu! Ve čtvrtek Moby Night, v pátek Take Control - Grooverider, Fabio, Suki. V sobotu Full Moon Party, během níž zazní trance, house i progressive. Vždy až do rána!

Výrazně posílí i páteční hiphopová část festivalu, která bude hostit ta největší jména současného českého a slovenského hip-hopu, například PSH, Indy & Wich, Orikoule, Vladimír 518 nebo Vec.

V pátek vystoupí česká hiphopová kapela Orikoule

Stanové městečko se rozroste. V areálu bude i pláž!

Pořadatelé počítají s přívalovou vlnou návštěvníků. Vyroste nový kemp, který bude přímo navazovat na areál festivalu. Městečko s omezenou kapacitou bude oplocené, osvětlené, hlídané a navíc nedaleko sprch. Do nich bude letos možné pořídit žeton za 30 korun. Pro kemp budou vydávány za 200 korun zvláštní pásky s platností všech dní festivalu a jeden žeton do sprch jako bonus. Návštěvníci budou moci navíc využít i spolehlivou úschovnu. Pořadatelé budou letos dbát na kempování jen na předem určených prostorech. Lidé, kteří budou stanovat mimo vyznačená místa, budou pokutováni.

V areálu festivalu se objeví také speciální oddechová relaxační část. Nebude chybět ani jezírko, pláž a horolezecká stěna.

CENY VSTUPNÉHO

Ceny vstupenek V PŘEDPRODEJI
třídenní vstupenka na celý festival (30.7.-2.8.2009):

  • od 21.7. do 29.7.2009: 1200.- Kč vč. poplatků!

Ceny vstupenek NA MÍSTĚ:

  • 1200.- Kč - celý festival (tj. 30.7.-2.8.2008)
  • 2500.- Kč - V.I.P. - celý festival (tj. 30.7.-2.8.2008)
  • 650.- Kč - jednodenní pouze sobota (1.8.2008)
  • ostatní vstupenky na jednotlivé dny nebudou v prodeji

Praktické informace pro účastníky O2 Sázavafestu 2009

IDENTIFIKAČNÍ NÁRAMKY

Každý návštěvník festivalu obdrží po předložení vstupenky identifikační náramek na zápěstí, který ho opravňuje ke vstupu do areálu s možností kdykoli jej opustit a zase se vrátit. Identifikační náramek je nepřenosný, při poškození či bez přiložené vstupenky je neplatný. Každý návštěvník je povinen se při vstupu do festivalového areálu i při namátkových kontrolách v rámci areálu prokázat bezpečnostní službě. V případě neplatného náramku či nemožnosti se prokázat, nebude návštěvníkovi umožněn vstup, popřípadě bude vyveden bezpečnostní službou z areálu.

PARKOVIŠTĚ

Parkoviště bude umístěno v blízkosti areálu. Parkující obdrží známku, která ho opravňuje k opuštění parkoviště a návratu bez dalšího placení. Cena za osobní automobil nebo motocykl je 250 korun, dodávku 350 korun a autobus 500 korun na všechny dny festivalu. V provozu bude stejně jako úschovna nonstop od středy 29. 7. od 13 hodin do neděle 2. 8. do 13 hodin. Parkování v okolí festivalu a ve městě mimo parkovací místa bude podle informací policie postihováno.

STANOVÉ MĚSTEČKO

Stanové městečko je umístěno v těsné blízkosti areálu festivalu. Bude zde kompletní občerstvovací servis, hygienické centrum obsahující mobilní WC a sprchy. Stanování v tomto oploceném, osvětleném a hlídaném kempu je zpoplatněno částkou 200.- Kč/os na všechny dny festivalu a je vyhrazeno pouze pro držitele speciální identifikační pásky. Ve stanovém městečku je zakázáno zakládat oheň, používat vařiče s otevřeným ohněm, manipulovat s výbušninami včetně petard. Veškerý odpad prosím odhazujte do rozmístěných kontejnerů. Do stanového městečka je možné vnášet vlastní jídlo a pití. Do stanového městečka není možno zajíždět s motorovými vozidly. Stanové městečko se otevře ve středu ve 12h.

Pořadatel neručí za bezpečnost věcí ve stanovém městečku. Z tohoto důvodu doporučujeme nenechávat ve stanech cenné věci v době vaší nepřítomnosti. Pro tyto případy doporučujeme využít služby úschovny. Přivezte si s sebou zámeček na zamknutí stanu. Rezervace místa pro stan není možná.

DOPROVODNÝ PROGRAM

Kromě koncertních setů jednotlivých kapel se můžete těšit na filmové projekce, divadelní představení, sportovní vyžití a další atrakce... Samozřejmostí je festivalové městečko, které nabídne množství rozličných stánků s různým občerstvením. Dále knihy, CDs, trička, korále, šperky, tattoo salon, piercing, henna, barvení vlasů a kadeřnictví, sportovní vyžití, workshopy, koupání.

Program O2 Sázavafestu naleznete pod článkem!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Driftováni aneb k cíli zásadně šejdrem
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies