Ona chce svatbu – já ne, ale nechci ji ztratit

Ona se chce vdávat, ale vy se nechcete ženit. Jak tuto patovou situaci vyřešit, aby byli spokojení oba dva? Zkuste se dohodnout pomocí seznamu „pro a proti“.


 

Černobílá fotografie novomanželského páru

Jste spolu šťastní a klape vám to. Najednou ale potřebuje mít vaší lásku zpečetěnou manželskou listinou a nejlépe v kostele – dokud vás smrt nerozdělí. Máte z toho hrůzu? Děsí vás myšlenka, že jste jako v kleštích? Možná to moc dramatizujete a okrádáte se tak o nejlepší zážitky z vašeho společného života. Zkuste se na to podívat z jiného úhlu anebo se snažte přesvědčit partnerku, aby to nebrala příliš vážně ona.

Svatba jako z pohádky

Skoro každá dívka, později žena, si představuje svého prince na bílém koni a svatbu, která by vyjadřovala její štěstí, že vás – svého prince, konečně potkala. Přemýšlí o ní jako malé dítě, coby náctiletá a čím dál častěji jako dospělá. Svatba pro ni znamená mnoho a nejdůležitější je na tom ta skutečnost, že jste ochoten oddat se celým svým srdcem pouze a jenom jí.

Svatbu lze brát i jako jakýsi druh pojištění toho druhého, protože z manželství se tak snadno neodchází jako například s partnerství, kde se žije „na hromádce“. Je třeba si ale uvědomit, že pokud jeden z vás bude chtít odejít za každou cenu, žádný papír ho o opaku nepřesvědčí.

Naslouchejte a argumentujte

Nikoho nelze natlačit do jakéhokoli svazku, ať za tím stojí cokoli. Každý z nás je svobodně myslící tvor a nikdo tedy nemá právo nutit druhého do něčeho, do čeho se mu jednoduše nechce. To musí pochopit i vaše partnerka, byť to pro ni může být těžké, obzvlášť je-li v jiném stavu.

V situaci, kdy se ona chce vdávat a vy se nechcete ženit, mluvte, naslouchejte a  hledejte kompromis. Je to sice obtížné, protože nelze se vzít jen na zkoušku nebo na dobu určitou, či za zvláštních podmínek, ale něco se přece jen dá. Vynechejte předmanželské smlouvy a vše, co by naznačovalo, že se v budoucnu rozejdete. Vše, co by v případě rozchodu tuto odluku ztěžovalo nebo druhému znemožňovalo.

Seznam pro a proti

Než se do toho pustíte, sedněte s partnerkou k jednomu stolu a zkuste si s ní v klidu promluvit. Nadhoďte seznam pro a proti a hned budete mít jasno, co bude pro oba nejlepší, vzít se nebo zůstat svobodní a přitom tvořit rodinu. Pomůže to hlavně v případě, že se jeden z vás nemůže rozhodnout a váhá.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.7 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Gadgety do třetice všeho originálního
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies