Ochrana před nebezpečím z internetu 1.díl

Máte doma počítač, užíváte internet? Jistě víte, že vám hrozí nebezpečí i z tohoto světa. Ale chráníte dostatečně své soukromí? Přečtěte si tento článek a dozvíte se, jak nejlépe ochránit svůj počítač a svá tak cenná data.
Fotografie monitoru, kde na ploše je napsáno www

Citlivá data a nebezpečí z internetu

Mnohdy ani netušíte, že váš počítač je zdrojem velkého množství informací, které mohou být snadným způsobem zneužity - jak soukromě, tak k firemním účelům. Už při samotné instalaci Windows a ostatních programů si ani neuvědomujete, že zadáváte svá rodná data pro registraci samotných aplikací. Zásadním pravidlem je vyvarovat se uvádění svých osobních údajů včetně adresy, emailů a telefonních čísel. Toto je jedno ze základních pravidel bezpečnosti vás a vaší domácnosti.

Legální Windows

Jedním z nejdůležitějších prvků osobního počítače a připojení k internetu je legální Windows. Zajistíte si tak základní ochranu před útoky z internetu, případně chyb spojených s vývojem samotného operačního systému či jiných aplikací kompatibilních s Microsoft Windows. O čem zde hovoříme, jde převážně o to, získávat pravidelné aktualizace, které zajistí bezpečný chod vašeho počítače a odstraní chyby samotného systému, kterých je bezesporu bezpočet, ale máte jistotu, že jste pro vaše PC udělali maximu. V dnešní době existuje mnoho způsobů, jak tyto systémy obejít a užívat operační systém nelegálně, ale v tomto případě nemůžete využít náležitých výhod a vzpomeňte si, kolikrát jste museli počítač přeinstalovat jenom díky tomu, že jej nemáte řádně aktualizovaný. Z osobních zkušeností mohu říci, že legální software používám a můj stroj již dva roky nebylo potřeba přeinstalovat a stále je zcela v pořádku.

Antivirový program a jeho užívání

Nedílnou součástí počítače je antivirový program. V tomto případě jde o poněkud jinou ochranu než jsou Microsoft Windows aktualizace. Jde především o ochranu před internetem a neznalostí jeho uživatele. Možná to zní poněkud zvláštně, ale jako neznalý uživatel jste pro počítač největším nebezpečím. Položme si otázku, k čemu takový antivirový program slouží? Především chrání vaše data, se kterými pracujete, a zajišťuje optimální práci na internetu. Spousta uživatelů ani netuší co vlastně na internetu spouští a právě pro tyto účely je tento bezpečnostní program. Více informací o bezpečnosti se dozvíte v druhém pokračování tohoto článku.

Tiskárny - bez počítače ani ťuk

Buďte online i mimo kancelář

PDA - kapesní počítač


Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Není fotbal jako fotbal
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies