Oblečení pro vaši kariéru

Pokud si brousíte zuby na vyšší pozici, ale oblékáte se stejně jako když jdete na pivo, můžete svou kariéru rovnou pověsit na hřebík. Zjistěte, v čem budete vypadat profesionálně a které oblečení se naopak může stát nepřítelem vaší kariéry.

Fotografie muže, který přemýšlí nad životem

Módní nepřátelé vaší kariéry

Nedbalý styl

Chápeme, že vytahané tričko a džíny jsou velmi praktický a pohodlný styl, ale díru do světa s takovým ohozem neuděláte. Ponechejte si tuto nedbalou eleganci na schůzky s přáteli a pivní slavnosti.

Vyzývavý Don Juan

Jakožto lamač dívčích srdcí v těsných džínách, rozepnuté košili a extravagantním účesu na kohouta se možná budete kochat seznamem obdivovatelek, ale v práci takto nebudete působit zrovna seriózně.

Příliš neformální

Džíny, šortky, trička, kšiltovky a tenisky schvalujeme, je-li vaší náplní práce stavařina nebo jakákoliv jiná dělnická práce. V kanceláři byste se v takovém ošacení ani neohřál.

Módní přátelé vaší kariéry

Oblékání do kanceláře neznamená, že musíte být uhlazený od hlavy až k patě. Zjistěte, v čem vypadáte profesionálně a zkombinujte svůj osobitý styl s elegantí módou, která vypovídá o vaší schopnosti pro práci. Pokud chodíte nejraději v džínách, oblečte k nim košili, pokud v kalhotách, ale nesnášíte košile s kravatou, oblečte si k nim decentní jednobarevné tričko (módní je také kombinace kalhoty, tričko, sako).

Kvalita a střih – základ elegance

Zapomeňte na oblečení z vietnamských stánků, nemusíte ale také utratit veškeré úspory za oblek od Armaniho. Co se týče kvality, nejlepší je zlatý střed. Kalhoty by měly být nemačkavé. Pokud si nejste jisti výběrem střihu, vezměte sebou na nákupy partnerku – jistě vám ráda poradí.

Barvy a styl

Obecně platí, že čím méně nápadný váš styl je, tím vhodněji bude působit v kanceláři. Ideální barvou je černá, ale nebojte se oživit ji bílou, modrou, zelenou nebo šedou. Kombinujte maximálně tři barvy.

Vychytané doplňky

Doplňky dotváří celek. Neměly by být příliš nápadné, měly by korespondovat s vaším stylem (modré sportovní hodinky se opravdu nehodí k obleku). Nezapomínejte na detaily: upravené nehty, umyté vlasy, neošoupané boty apod.

Pokud toužíte po opravdu velkém soustu ve vaší kariéře, máme pro vás tajný tip. Všímejte si, jak se obléká váš šéf. Právě lidé na nejvyšším pozicích jsou nápovědou, jak se dostat tam, kde se nyní nacházejí oni. Pokud váš šéf chodí ležérněji oblékaný, nemusíte se takového stylu obávat ani vy.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Jiří Grossman, král českého humoru
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies