Nový Windows 7

Nový operační systém Windows 7 svým uživatelům slibuje vyšší zabezpečení, jednodušší ovládání a rychlejší náběh PC.

Titulní stránka k Windows 7

Microsoft kraluje operačním systémům

Operačních systémů pro PC a mobilní telefony existuje ve světě více než deset, přičemž nejvíce využívaný je stále Windows od gigantické společnosti Microsoft a konkurenci by mohl možná najít v Linuxu, který je oproti OS Windows volně šiřitelný. Přestože je Windows již několik let pod palbou narážek na svá věčně vyskakující okna a to při každé možné aplikaci, stále se drží na nejvyšší příčce oblíbenosti.

OS Windows za léta své existence prošel několika úpravami. Od světově používané 95 až do předposledního Windows Vista. Ten měl zpočátku celkem výrazné potíže, ale i s tím si Microsoft nakonec poradil. Jeho nejnovější operační systém, který slibuje více, než jsme mohli očekávat od jeho předchůdců, se jmenuje jednoduše Windows 7 a nabízí ho hned v několika verzích. Je upraven pro každého uživatele, ať už používá nenáročné netbooky nebo provádí složitější operace.

Windows Home Premium

Jak už je z názvu patrné, OS Windows Home Premium je určen především pro domácnosti, tedy pro běžné uživatele PC. Umožňuje daleko jednodužší vytváření domácí sítě a k tomu patří samozřejmě sdílení veškerých medií. Jeho předností je též nahrávání pořadů z TV, které uživatel může při sledování libovolně přetáčet nebo pozastavit. Jeho cena se pohybuje okolo 2 200 Kč.

Windows Professional

To, co běžný uživatel při práci s PC nepotřebuje, vyžadují naopak větší firmy, pro které je určen OS Windows Professional. Nejen, že umožňuje veškerá důležitá data obonovit a to díky automatickému zálohování, ale disponuje navíc dalším Windows XP Mode, jenž dokáže na novém Windows Professional spustit starší programy a to díky obsaženému módu kompatibility. Koupíte ho zhruba za 3 000 Kč.

Windows Ultimate

Windows Ultimate je kombinací předchozích dvou operačních systémů a je také výrazně dražší. Pořídíte ho přibližně za 4 000 Kč. Nabízí ale další doplněk, čímž je dokonalejší zabezpečení dat na disku. Kódování si tak uživatel může zajistit pomocí obsaženému BitLocker a BitLocker To Go.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Rugby – sport pro drsňáky
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies