Novoroční předsevzetí

Dáváte si každý rok novoroční předsevzetí? A jak to potom dopadlo? Dodrželi jste vůbec někdy nějaké? Většině z nás bohužel nestačí sebevětší zapálení pro danou věc a tak končíme smutní a deprimovaní, že jsme letos opět nic nesplnili. Jaké předsevzetí si dáváte nejčastěji?

Novoroční předsevzetí

 

11 nejčastějších novoročních předsevzetí

 

  1. Chtěl/a bych zhubnout.
  2. Chci přestat kouřit.
  3. Chtěl/a bych si zlepšit kondičku. Chci začít více cvičit.
  4. Chci jíst zdravěji.
  5. Nechci letos tolik utrácet.
  6. Chtěl/a bych zkusit něco nového - naučit se cizí jazyk, chodit na taneční lekce či na lekce malování a podobně.
  7. Chtěl/a bych se více věnovat rodině a přátelům.
  8. Chtěl/a bych v novém roce najít lásku.
  9. Zkusím si najít lepší práci.
  10. Chtěl/a bych si udělat pořádek v dluzích.
  11. Začnu plánovat do budoucna.

 

Proč svá předsevzetí většinou neplníme?

 

Největším problémem, proč neplníme své úkoly včas, je neustálé odkládání. Musíte už jednou provždy skončit s prokrastinací. Věnujte se přítomnosti. Co můžete udělat dnes, neodkládejte na zítra. Ze začátku si dávejte malé cíle a uvidíte, jakou budete mít radost z každého dalšího splněného úkolu.

 

Abyste splnili své cíle, úkoly a sny, je nutné, abyste začali důkladně plánovat. Bez pořádného plánu se neobejdete ani při plánování dovolené, natož u nějakého dlouhodobějšího projektu. Pokud je úkol příliš komplikovaný, rozdělte si jej na dílčí úlohy.

 

Druhým největším problémem je ten, že se až příliš snadno a hlavně brzy vzdáváte. Každý rok začíná podobně. Ti, kdo si předsevzali, že zhubnou, jdou s nadšením do fitka a kupují si permanentky. Proto se v lednu zvedne návštěvnost fitness center, ale po 2-3 týdnech, není po odvážném nováčkovi ani stopa. Někteří fitko navštěvují i nadále. Ale většina z nich si tam zajde jen na drink a trochu zaposilovat, aby se tam alespoň ukázali a především aby se mohli chlubit svým známým, že tam chodí.

 

Předsevzetí byste měli plnit hlavně kvůli sobě. Na ostatní se vykašlete. Nic byste neměli dělat z pouhé frajeřiny. Věřte si a klidně se můžete i motivovat. Za splnění byť jen části úkolu se něčím odměňte. A pokud máte slabou vůli, svěřte se někomu blízkému, ať vám s tím pomůže. Držíme vám palce.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Jean Dujardin alias Brice, agent OSS 117 a George Valentin
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies