Novodobí superhrdinové z ulice

Jsou mezi námi. Odnože Batmana, Spidermana, Supermana a dalších komiksových frajerů jsou fakt z masa a kostí, Hollywood nekecal. Můžete je potkat i vy, i když, pravda, hned za rohem to nebude, nejvíc se jich prohání v Americe. V kostýmech a škraboškách pomáhají v boji proti násilí a berou spravedlnost do vlastních rukou.

Snímek z filmu World Superhero

Náš SuperVáclav

tyden.cz

Už to vypadalo, že i v české kotlině se blýská na časy a začínají se probouzet první superhrdinové, když blaničtí rytíři už po staletí chrní a chrní. Tou první vlaštovkou, která se objevila loni na podzim, byl SuperVáclav. Jeho nejslavnějším počinem je připlesknutí psího hovínka na košili neukázněného páníčka, který po svém čoklovi neuklidil. (Bacha, na to jsou superhrdinové hákliví.) Následovalo polití kuřáka na zastávce MHD kýblem vody a vysypání hnoje před budovu VZP. To vše pečlivě zdokumentováno kamerou připevněnou na superhrdinovo čelo. A jaký že by to byl novodobý hrdina, kdyby svá hrdinství nevyvěsil na youtube!

Konec českého snu

SuperVáclav si získal spoustu fanoušků. Konečně někdo, kdo se nebojí pěkně jadrně ztrestat nepravosti, které sice štvou i nás, ale my přece nejsme superhrdinové, že jo… Jenže po měsíci a něco superhrdinská bublina splaskla. Ukázalo, že za SuperVáclavem stála reklamní agentura a žádný nespokojený novodobý ochránce práva a pořádku. Neslavný konec SuperVáclava ještě nemusí znamenat konec superhrdinů v Česku. Možná že semínko bylo zaseto a do českých ulic vyrazí pluky okostýmovaných hrdinů, aby v českých vískách a městech zjednali pořádek…

Existoval Pérák

Když SuperVáclav tak neslavně vyšuměl, můžeme si zvednout superhrdinskou prestiž alespoň Pérákem. Ten během 2. světové války bojoval proti Němcům a kolaborantům a skákal z budovy na budovu v botách s pružinami. Prý. Jeho existence nebyla nikdy potvrzena, i když historky o něm byly tak věrohodné, že po něm pátralo i gestapo. Kdyby byl Barrandov co k čemu, tak z téhle story vytříská seriál, večerníček a aspoň jeden celovečerák.

Real Life Superheroes

Superbarriocamlaughter.com

Ve světě řádí několik desítek, možná stovek superhrdinů. Překvapivě jsou mezi nimi i superhrdinky. Třeba taková Amazonia, která ve čtvrtích terorizovaných gangstery pomáhá hlavně ženám a seniorům. Mexický Superbarrio se ve své domovině stal lidovým hrdinou. Angažuje se hlavně v boji s chudobou a vystupuje jako ochránce chudých a bezdomovců. Taky bychom tu jednoho takového potřebovali. Entomo je Ital a jeho cílem je vyburcovat lidi k ekologickému myšlení, ale kromě toho hlídkuje i v ulicích města. I Slovensko má (mělo Poslední zprávy pocházejí z loňska) svoji Fanatickú štvorku, která svůj nejhusarštější kousek předvedla v roce 2010, kdy na Bratislavském hradě vyvěsila vlastní vlajku.

Jestli jste teď prozřeli a zjistili, že i ve vás dřímají superhrdinské vlohy, není nic jednoduššího, než si spíchnout slušivý obleček, sehnat škrabošku a zaregistrovat se na http://worldsuperheroregistry.com/. A po té troše administrativy (pořádek musí být) už vám nic nebrání šířit v českých ulicích dobro a bezpečí.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Chtěli byste doma nymfu?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies