Novinky pro motoristický rok 2009 - na co se můžeme těšit?

Je před námi opět další nový rok a jako pokaždé, se světové automobilky předhánějí v počtu novinek. Zajímá vás, jaké novinky si pro nás připravila Mazda, Nissan nebo Ford Mustang?

Osobní automobil značky Nissan 370Z zachycen při venkovním testování

Ford Mustang - chystá "skleněné" auto?

Již řadu let Ford Mustang kraluje v žebříčku nejprodávanějších sportovních aut. Konkurence je však nelítostná a tak i tato velice oblíbená automobilka neváhá přijít na trh s novými nápady.

Pro rok 2009 připravuje auto se skleněnou panoramatickou střechou, která zaručí téměř neomezený výhled z vozidla. Tónované sklo s antireflexní úpravou má zabránit přehřívání prostoru uvnitř auta. Cenově se nový model bude řadit někam mezi coupé a kabriolet.

Úpravy Mazdy MX-5

Mazda se chystá v novém roce zaujmout především upraveným designem modelu MX-5. Na první pohled budou patrné nové přední i zadní světlomety. Nový design dostaly i 16-ti a 17-ti palcová kola. Interiér se může pochlubit kvalitními materiály a ergonomičtějším zpracováním.

Oblíbený roadster MX-5 se dočkal i několika úprav v motoru. Maximální hranice otáček se posunula ze 7000 ot./min. na 7500 ot./min. Pro rychlejší akceleraci dostaly převody jiné zpřevodování. Je k dispozici také šestistupňová převodovka - automatická i manuální.

Pro zajímavost: Od nového roku už budou znát Mazdu MX-5 pod tímto názvem i v zámoří, kde se doteď jmenovala Miat. Pouze v Japonsku stále platí název Mazda Roadster.

Nissan 370Z v Need for Speed

Tak jako jiné světové automobilky i Nissan připravuje pro novou automobilovou sezónu něco nového. Tou novinkou má v roce 2009 být Nissan 370Z. Propagace tohoto modelu je opravdu netradiční.

Nissan se spojil s prodejcem počítačových her a dostal svůj vůz do nové verze závodní hry Need for Speed, tady má být hlavní hvězdou. Je to vůbec poprvé, kdy se automobilka spojuje u příležitostí světového představení nového auta s výrobcem počítačových her.

Rubrika Auto-moto a její lákavá nabídka:

Dacia Sandero - nové auto pod 200 000 Kč

Zajímavý Hummer O2

Těšte se na nový Lexus LF-A Roadster

Ferrari F430 Spider BIO Fuel

Audi R8, další člen početné rodiny

Lepší a prostornější Audi A3 Sportback

BMW M6 Convertible

Rinspeed sQuba - auto nebo ponorka?

Mitshubishi Lancer Evo IX

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Připravte se na letošní festivaly – Rock, punk a metal
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies