Nové Audi A1 – malý a výkonný třídveřový hatchback

Představujeme Vám novinku z dílny Audi, třídveřový hatchback s označením A1. Vybrat si můžeme z pestré nabídky motorů i barev karoserie.

Audi A1 a jeho prezentace na výstavě

<!-- -->

Audi A1 - malé, ale prostorné vozítko

Novinka o rozměrech 3,95 x 1,74 x 1,42 metru a s rozvorem kol 2,47 metru, se může pochlubit karoserií vyrobenou z oceli a zavazadlovým prostorem o objemu 267 litrů v základu. Po sklopení zadních sedadel je k dispozici prostor o objemu 920 litrů. Vozu dominuje v přední části charakteristická single frame maska a světlomety (na přání mohou být xenonové), při bočním pohledu zaujme dynamická linka karoserie s charakteristickými oblouky, jenž zasahují od předního sloupku až po C sloupek. V základu bude mít Audi A1 patnáctipalcová kola, podle přání zákazníka se mohou zvětšit až na kola osmnáctipalcová.

Novinka se bude nabízet v 10-ti barvách karoserie - barva Amalfi White, Cumulus Blue a Brilliant Black tvoří základ. Nabídka bude obohacena o sedm metalických barev - Ice Silver, Phantom Black, Teak Brown, Shiraz Red, Scuba Blue, Misano Red a Sphere Blue.

Zajímají Vás jízdní vlastnosti?

U nového Audi A1 bude mít zákazník na výběr ze 4 pohonných jednotek. Dvojici benzinových motorů tvoří přeplňovaný čtyřválec 1,4 TFSI o výkonu 90 kW a točivém momentu 200 Nm a přeplňovaný čtyřválec 1.2 TFSI o výkonu 63 kW s točivým momentem 160 Nm. Dvojici dieselových motorů tvoří turbodiesel 1.6 TDI o výkonu 66 kW a točivém momentu 230 Nm a turbodiesel 1.6 TDI s výkonem 77 kW a točivým momentem dosahujícím 250 Nm.

V základu nechybí ani pětistupňová manuální převodovka. Za příplatek si zájemce může nechat do vozu namontovat šestistupňovou a nebo sedmistupňovou manuální převodovku. Všechna provedení jsou standardně vybavena systémem start - stop.

Zrychlení z 0 na 100 km/hod a průměrná spotřeba na 100 km

1,4 TFSI - 9,1 sekund, 5,4 litru

1,2 TFSI - 12,1 sekund, 5,1 litru

1,6 TDI (66 kW) - 12,2 sekund, 3,8 litru

1,6 TDI (77 kW) - 10,8 sekundy, 3,9 litru

Vždy něco navíc...

Všechny verze Audi A1 budou v základu vybaveny dvěma předními, dvěma bočními a dvěma hlavovými airbagy. Zákazník si bude moci vybrat z několika variant řešení interiéru (za příplatek může být například osvětlen výhradně LED diodami). V nabídce Audi nebude chybět ani příplatkový 6,5 palcový displej, 60GB harddisk, multimediální rozhraní MMI, 180 wattový sound systém s 10-ti reproduktory či 465 wattový sound systém se 14-ti reproduktory včetně subwooferu, 5,1 surround sound. Nechybí ani možnost připojení externího přehrávače.

Audi A1 - cena, dostupnost

Nové Audi A1 se začne prodávat v létě za základní cenu od 16 000 Euro (v přepočtu tedy za cenu okolo 420 000 korun). S jeho uvedením na český trh se počítá koncem léta. Vyrábět by se mělo v závodě v Bruselu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Dnešní "zbraně budoucnosti"
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies