Nová Kia Sportage 2010

Představuje se Vám nová Kia Sportage, sportovně-užitkové vozidlo, které je šetrné k životnímu prostředí. Novinka nabízí nejen skvělé jízdní výkony, ale také maximální požitek z jízdy pro řidiče i spolucestující.

Automobil značky Kia Sportage a jeho prezentace

Stylový design pod taktovkou Petera Schreyera

Nová Kia Sportage třetí generace byla představena na 80. ročníku mezinárodního autosalónu v Ženevě. Je dílem šéfdesignéra Petera Schreyera, kterého automobilka Kia získala od svého konkurenta - automobilky Audi. Oproti původní verzi se nová Kia Sportage může pochlubit luxusnějším designem, pohonem všech čtyř kol a poměrně nízkou cenou.

Novinka narostla o 9 centimetrů do délky, je o 6 centimetrů nižší, rozvor kol se protáhl o 1 centimetr. Navíc nová Kia Sportage oproti svému předchůdci shodila úctihodných 90 kilogramů. Kia Sportage bude standardně vybavena pohonem předních kol, k některým motorům bude možné doobjednat pohon všech kol (Dynamax).Ten bude fungovat na principu elektronické spojky, která v případě potřeby zadní nápravu připojí.

Kia bude k dostání v deseti základních barvách - modrá, oranžová, stříbrná, černá a další.

Interiér nové Kii Sportage nezůstává pozadu

Atraktivní design interiéru nabízí mnohem více než jen vyjímečný pocit kontroly, který je díky zvýšenému posedu řidiče typický pro vozy třídy SUV. V interiéru má každý cestující dostatek prostoru, pohodlná a prostorná sedadla umocňují požitek z jízdy. Na palubní desce nalezneme palubní počítač a dotykovou navigaci se sedmipalcovým displejem.

Bentley Continental Supersports Convertible - nejrychlejší čtyřmístný kabriolet

Suzuki Swift pro rok 2010

Spirra S - sporťák z Jižní Koreje

Elektrický supersport Audi e-tron

Kia Sportage - co ukrývá pod kapotou?

Toto sportovně-užitkové vozidlo je šetrné k životnímu prostředí, technologie Start/Stop snižuje spotřebu paliva a redukuje emise CO2 při zastavování a rozjezdu v městské dopravě. Nízký odpor vzduchu (z 0,40 na 0,37 oproti původní verzi) byl dosáhnut vyšším sklonem karoserie, který zajišťuje i při vyšších rychlostech sníženou spotřebu paliva.

Nová Kia Sportage třetí generace se bude prodávat s jedním benzínovým 2,0 l (163 koní, točivý moment 192 Nm, bude k dispozici s pětistupňovou manuální převodovkou nebo šestistupňovou automatickou převodovkou) a dvěma dieselovými 2,0 l (výkon 136 koní, točivý moment 304 Nm v 1800 ot./min., k dispozici bude se šestistupňovou manuální nebo automatickou převodovkou) motory.

Nabídka by měla být v nejbližší době doplněna o nový přeplňovaný benzínový motor o objemu 1,6 litru (140 koní a emise pod 140 g/km CO2) a také jeden dieselový model o objemu 1,7 litru (nově vyvinut v Německu, nabízí výkon 115 koní).

Dostupnost a cena

Nová Kia Sportage se již nyní vyrábí u našich sousedů ve slovenské Žilině. V roce 2010 společnost plánuje vyrobit přibližně 35.000 kusů tohoto modelu, který se bude vyvážet do celé Evropy. Pro mimoevropské trhy se bude Kia vyrábět v Koreji a Číně. Cena za základní verzi startuje na 420. 000 korunách.

Zagato Perana Z-One

Renault DeZir - elektrosporťák o výkonu 150 koní

Abruzzi Spirit of Le Mans

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Dara Rolins – krásné tělo, sexy hlas
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies