Nová auta pro českou policii – jaká jsou?

Nové policejní Octavie se už nějakou chvíli pohybují po českých silnicích. Jaké vlastně jsou a co stálo za jejich uvedením do provozu? Policie je teď jedinečná a dobře rozeznatelná.

Přední pohled na automobil značky Škoda Octavia sloužící pro Policii ČR

Novinky od ministra Langra

Asi je většině z nás jasné, že pokud chce ministr Langr uspět s novou policejní reformou, nemůže se týkat jen personálních změn, ale musí dojít také na obnovu vozového parku. Staré Felície, které ještě mnohdy brázdí ulice našich měst, jsou v hrozném stavu.

Tradičním dodavatelem automobilů pro českou policii je mladoboleslavská Škodovka. Neměla však dodávku vozů úplně jistou. Bylo vyhlášeno výběrové řízení, kterého se zúčastnil třeba také Ford nebo Kia. Škoda ale v konkurenci obstála a ve výběrovém řízení zvítězila, protože nejlépe splnila všechny policií nastavené podmínky.

Auto moto – nové policejní vozy jsou opět Škodovky

Nové policejní vozy představila Policie ČR a Škoda Auto na 82. žofínském fóru. Pro tuto příležitost vyvinula Škoda speciální odstín stříbrné barvy. Nové budou také reflexní polepy, které by měli výrazně přispívat k bezpečnosti posádky, ale i ostatních účastníků silničního provozu.

Škodovka se zavázala do roku 2011 dodat policii celkem 3500 vozů. 700 ještě do konce tohoto roku, zbytek pak v příštích dvou letech.

Rychlé Octavie a bezpečné Fábie

Z celkového počtu 3500 vozů bude 2600 v nových policejních barvách, ostatní budou v barvách civilních. Policejní verze tvoří pouze Škoda Octavia, civilní pak budou jak Octavie, tak Fabie. Octavie se dočkali dvou motorizací 1.6 MPI, která má 75 kW a silnější 1.8, ta se pochlubí 118 kW.

Policie ČR v tomto výběrovém řízení kladla důraz na bezpečnost posádky. Všechny dodávané vozy včetně modelu Škoda Fabia, jsou vybaveny stabilizačním systémem, předními, bočními a hlavovými airbagy či klimatizací.

Rubrika Auto-moto a její lákavá nabídka:

Ferrari F430 Spider BIO Fuel

Mitsubishi Eclipse - sportovní vůz

Maybach Exelero - je libo 700 koní pod kapotou?

Chevrolet Corvette ZR1 - nový, lepší, výkonější

BMW M6 Convertible

Mitshubishi Lancer Evo IX

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Top 10 nejšílenějších sportů na světě
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies