Notebooky s dotykovým ovládáním

Trend dotykových displejů stále sílí – objevují se nejen na mobilních telefonech, ale i počítačích a nevyhnul se ani notebookům.

Fotografie rozevřeného tabletu

Courier – nový dotykový notebook od Microsoftu

Tzv. tablet PC, notebooky s dotykovou obrazovkou a otočným displejem údajně připravuje firma Microsoft. Výrobek má nést jméno Courier. K jeho ovládání bude sloužit pouze dotykové pero. Courier bude mít po otevření dva displeje, čímž připomíná knihu a bude se nabíjet prostřednictvím elektromagnetické indukce ze speciální podložky. Jeho součástí má být i webkamera.

Další novinky na trhu tabletů

Společnost Microsoft ale není jediná o níž se spekuluje, že má přijít na trh s novým dotykovým notebookem. Již příští rok má světlo světa spatřit i tablet od firmy Apple. Nové, vylepšené dotykovky chystá i společnost Hewlett Packard.

Připravuje se také nová verze operačního systému Microsoft Windows, stavěné přímo pro ovládání dotekem. Odborníci odhadují, že do tří let dosáhne počet zařízení umožňující dotykové ovládání až 800 milionů kusů.

Latitude E6400 XFR – ultraodolný tablet

Výroba notebooků s dotykovým displejem už není žádnou novinkou. Výrobci se kromě designu zaměřují i na odolnost výrobku. Většina je vyrobena z materiálu, který bohužel neslibuje dlouholetou odolnost. Firma Dell proto letos na jaře představila ultraodolný tablet vyrobený z balistického materiálu používaného mimo jiné i pro balistické rakety. Není divu, že je Latitude E6400 XFR voděodolný, větruvzdorný (zvládne i nápor větru do 112 km/h), teplovzdorný (práce schopen při teplotách od -33,88 až do 63 stupňů Celsia), nárazuvzdorný při pádu z výšky do 1,2 m při vypnutém stavu a do 90 cm při zapnutém. Tři roky tedy můžete Latitude otloukat jak je libo, pak vám vyprší záruka.

Latitude je ale kvalitní nejen zvenčí. Pohání jej dvoujádrový procesor od Intel, má operační systém Windows Vista a kapacitu disku 122 GB. Neměl by vážit více než čtyři kilogramy. Prodejní cena činí cca 4300 dolarů a nejbližší zemí, kam si pro Latitude můžete dojet, je Německo. Dotykový displej můžete mít i vy! Nemusíte si nutně pořizovat nový notebook s dotykovým displejem, abyste si kouzlo dotykového ovládání užívali. Stačí si za necelé tři tisícovky pořídit USB zařízení s připojením na displej, čímž se promění v dotykový. Více na http://www.kobe.cz/inshop/scripts/Detail.asp?kat=VIUSBPEN

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Nové hry pro opravdové fajnšmekry
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies