Nosiče lyží – vyberte ty nejlepší

Jsou vhodné pro přepravu lyží klasické, magnetické nebo vysouvací nosiče lyží? A nebo je lepší pořídit si na lyže střešní box? Užijte si zimní radovánky bez starostí o vůz i lyžařské vybavení.

Fotografie lyží

Nosiče lyží

Při výběru dbejte především na kvalitu, dobrou ovladatelnost a snadnou manipulaci. V současnosti je možné nosiče lyží uzamknout, rozdíly jsou především v ovládání západky. 

Nejkomfortnější a zároveň nejdražší jsou nosiče vysouvací

Tyto nosiče je možné vysunout ze střechy nad dveře auta a pohodlně lyže nebo snowboard zasunout do úchytů.

Lacinější nosiče lyží nenabízejí takový vysoký komfort a nechlubí se ani dobrou povrchovou úpravou jako například vysouvací nosiče lyží. Lacinější nosiče mohou začít při necitlivém zacházení spojeném s oděrkami rezivět. Dbejte na to, aby lyže upevněné na nosičích lyží směřovaly vždy špičkami lyží směrem dolů. V opačném případě mohou lyže na střeše vibrovat.

Magnetické nosiče na lyže

Obchody se speciální zimní výbavou pro auta nabízejí i nosiče magnetické. Tyto nosiče uvezou dva páry lyží. Slibují jednoduché zacházení, ale musíte si dávat pozor na to, aby se magnet ze střechy při demontáži odděloval od strany, a ne z jeho středu. Výrobci navíc nedoporučují jezdit s magnetickými nosiči rychleji než 90 km/h. Magnetické nosiče také částečně poškozují lak na střeše auta.

Střešní boxy jsou ideálním řešením

Při delších cestách za zimními radovánkami je vhodnější pořídit si střešní box nebo vozit lyže a lyžařské vybavení uvnitř auta.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Mezinárodní konference o seznamování
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies