Nokia N8 - smartphone s novým operačním systémem

Nokia N8 se může pochlubit nejen stylovým designem, 3,5 palcovým velkokapacitním displejem s technologií OLED, ale také novým operačním systémem Symbian^3.

Mobilní telefon značky Nokia N8

Představuje se Vám nová Nokia N8

Nokia N8 se může pochlubit rozměry 113,5 x 59 x 12,9 milimetrů a hmotností pouhých 135 gramů. Novince dominuje kapacitní dotykový 3,5 palcový displej OLED s rozlišením 640 x 360 obrazových bodů. Displej dokáže zobrazit až 16 milionů barev. Těšit se můžete také na podporu ovládání více prsty (multitouch) a ovládání pomocí gest.

Výkonný procesor a nový operační systém Symbian^3

Uvnitř telefonu nalezneme výkonný procesor ARM11 680 MHz (RAM - 256 MB, ROM - 512 MB). Nokia N8 je jako první vybavena novým operačním systémem Symbian^3. V základu nalezneme vestavěnou paměť s kapacitou 16 GB. Paměť lze pomocí paměťových karet typu microSDHC rozšířit až na 48 GB.

Připojení k internetu

Na internet se připojíme přes datové přenosy HSDPA v sítích třetí generace. Lze využít wi-fi b/g/n. Připojení s počítačem obstará Bluetooth 2.1, pomocí kterého lze připojit i bezdrátová stereo sluchátka. Nokia N8 je vybavena microUSB konektorem (podporováno je USB 2.0.), přes který se lze připojit pomocí datového kabelu.

Společnost Nokia poskytuje celoživotní licenci pro navigační software Ovi Maps, který zahrnuje automobilovou i pěší navigaci.

Kvalitní fotoaparát a videa v HD rozlišení

U Nokie N8 nalezneme kvalitní 12 Mpx fotoaparát s optikou Carl Zeiss. Samozřejmostí bude automatické ostření, xenonový blesk a rozpoznávání obličeje. Druhý VGA fotoaparát slouží pro videohovory. Fotoaparát pořídí videa v rozlišení 1280 x 720 obrazových bodů v kvalitě 25 fps. K dispozici je editor videí a HDMI konektor pro zobrazení HD videa na televizoru.

Ve výbavě nechybí hudební a videopřehrávač a FM rádio. Výbava zahrnuje i FM vysílač či kompas.

Dostupnost a cena

Novinka se začne prodávat ve třetím čtvrtletí letošního roku za cenu kolem 11 300 korun včetně DPH. Zákazník si bude moci vybrat z několika barevných variant: šedé, stříbrno-bílé, zelené, modré a oranžové.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Driftováni aneb k cíli zásadně šejdrem
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies