Není pivo, jako pivo

Pivo – zlatavý mok, který mají v oblibě lidé po celém světě. Avšak, jak již z názvu našeho článku mnohé napoví – není pivo, jako pivo. Piva existuje mnoho druhů. Pokusíme se vám tedy ty nejznámější druhy přiblížit.
Pivo

Světlé pivo

Světlé neboli pivo plzeňského typu je charakteristické především pro Českou republiku. Tento typ piva obsahuje velké množství oxidu uhličitého, díky němuž pivo dobře pění. Obsahuje poměrně velké množství chmelu. Většinou se světlé pivo vyrábí ze sladu plzeňského typu.

Druhy piva – tmavé pivo

Tmavé tzv. bavorského typu má charakteristickou hnědou až černohnědou barvu. Tento typ piva bývá sladší a obsahuje menší podíl chmele. Vyrábí se ze sladu bavorského nebo sladu mnichovského typu. Do tohoto druhu piva se přidávají různé speciální sladidla (barviva, karamel apod...).

Takzvané „řezané“ pivo

Řezané pivo je vlastně směs světlého a tmavého piva.

Diabetické pivo – vhodné pro diabetiky

Diabetické pivo obsahuje snížený počet sacharidů (pod 0,75g na 100ml), proto jej mohou pít i lidé, kteří mají cukrovku. Tento druh piva se vyrábí překvašením, často však má vysoký obsah alkoholu.

Nealkoholické pivo – pivo vhodné pro řidiče

Nealkoholické pivo se vyrábí vakuovou destilací, kvašením pomocí náhradních surovin nebo nízkým stupněm překvašení. Je vhodné pro řidiče, jelikož obsahuje velmi mizivé (téměř žádné) procento alkoholu.

Ovocné pivo

Ovocné jsou především belgická piva, do kterých se přidává určité množství ovoce (maliny, jablka, borůvky nebo banány). Nejčastější jsou "třešňové" (tzv. kriekové piva).

Ječné versus pšeničné pivo

Pšeničné pivo má nakyslou a kořeněnou příchuť, barva piva je mírně zakalená. Vyrábí se z nesladované pšenice a také přidáním různých bylinek a kůry z pomeranče. Ječné víno je většinou světlé, velmi silné a svrchně kvašené.

Vzhůru do pivních lázní !

Rum - nápoj pirátů

Burčák - kouzlo okamžiku

Šampaňské - oslava bublinek

Energy drink - kofein vládne světem

Tequila - ať žije modré agáve!

Nealkoholické pivo - spása řidičů

Stará myslivecká - alkohol s lidskou tváří

Pivo - historie pěnivého moku

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Lily Allen – rebelka, která si sáhla na dno
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies