Není kuřba jako kuřba

Jste ještě doutníkový  či dýmkový panic? Nebo potřebujete poradit, jak si správně užít večer s doutníkem, aniž byste se vystavili trapným chvilkám? Máme pro vás stručný, ale všeříkající návod jak si správně zakouřit, ale také kde koupit opravdu kvalitní doutníky a dýmky

Fotografie doutníku

doutníkKuřácká etiketa

Kouření doutníku nebo dýmky je pro většinu z nás speciální chvilkou, měli byste si ho tedy vychutnat úplně celý a sobecky řečeno úplně sami od začátku až do konce. Ořezávání můžete nechat na číšníkovi, ale předávání mezi třemi lidmi u stolu je rozhodně neetické!

Pokud jste milovníkem doutníků, možná vám budou šmakovat kvalitní kubánské doutníky. Eshop www.etrafitka.cz nabízí celou řadu kubánských doutníků, které zachutnají snad všem. Takže pokud chcete sám sobě udělat radost, zrohodně neváhejte. Nabízí se také možnost obdarovat jiného milovníka dárkovou sadou doutníků, třeba vás pak na jeden pozve a můžete se užívat jejich chuť i vůni jako pořádní chlapi. 

Doutníkový specilaista by měl vlastnit také nejrůznější doutníkové doplňky. Už máte doutníkový popelník, doutníkový zapalovač, ořezávača a nůžky, pouzdro na doutník, snad i čistič vzduchu by se hodil. Že ne Zmiňovaný internetový obchod všechny tyto doplňky nabízí.

Ořezávání

Některé doutníky koupíte už přímo ořezané a můžete ihned začít se zapalováním, některé ale musíte ještě upravit. V restauraci vám obvykle nabídnou malou gilotinku, kterou konec prostě ucvaknete. Stejně tak můžete použít doutníkové nůžky, děrovač nebo ostrý nůž. Než s ořezáváním začnete, můžete konec doutníku trochu naslinit, zabráníte tím popraskání nebo případnému rozbalení.

Zapalování

Doutník není cigareta, celé jeho kouření je jeden velký obřad, proto je třeba udělat si dostatek času. Zapálení může trvat i dvě minuty. Použijte buď dlouhé doutníkové zápalky, plynový zapalovač nebo cedrové dřevo, které naleznete v krabičce společně s doutníky. Doutník se nezapaluje plamenem - ten je totiž příliš horký, držte proto patu doutníku půl centimetru nad plamenem a pomalu otáčejte. Ujistěte se, že opravdu hoří po celém obvodu- párkrát lehce potáhněte a doutník zkontrolujte, případně proces zopakujte dokud se nerozhoří celý.

Kouření

Na doutník je třeba čas a trpělivost, nechte doutník po zapálení půl minuty „odležet“ v popelníku, aby se pořádně prohřál. Nešlukujte! Potáhněte kouř pouze do úst, chvíli poválejte na jazyku a vyfoukněte ústy nebo nosem. Nesnažte se vykouřit celý doutník během pár minut, užívejte si ho pomalu a v dlouhých intervalech, jinak Vám Vaše večerní potěšení zhořkne a můžete začít znovu. 

Dýmky se vám zachtělodýmka

Někoho oslobí spíše kouření dýmky, ikdyž dneska už muže pokuřujícího dýmku vidíme spíše jako exota. Ale proč ne! Na www.etrafika.cz si najde svoiu dýmku každý. Každá dýmka, kterou si tady objednáte je zaručeným originálem. Můžete si je v klidu prohlédnout a věřte tomu, že nejńajdete kyt, pouze kvalitní vrtání. Záleží je na vás, zda dáte přednost české, irské, německé, francouzské, italské či anglické dýmky. Také k dýmce je třeba pořídit doplňky, aby kouření bylo tip ťop!

 

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Comeback božské Angeliny??
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies