Nejnovější iPhone 4 od Apple

Nejnovější iPhone 4 od Apple byl představen na konferenci Worldwide Developers Conference 2010 (WWDC). Tomuto smartphonu dominují rovné linie, velký LCD displej a pětimegapixelový fotoaparát s LED bleskem. Nechybí ani výkonný procesor a operační systém od Apple, samozřejmostí bude také velké množství užitečných funkcí.

 

Mobilní telefon značky iPhone 4G

Nový iPhone 4 od Apple

Nejnovější iPhone 4 od Apple byl představen na konferenci Worldwide Developers Conference 2010 (WWDC). Odhalení přístroje ovšem nebylo žádným velkým překvapením, protože Apple již v polovině dubna ztratil jeho prototyp. Všichni příznivci tak již předem věděli, jak bude iPhone 4 vypadat. Nový model je tenčí, užší a o 2 gramy těžší (celkově 137 gramů), než jeho předchůdci. Zaoblené tvary nahradily zcela rovné linie.

Velmi kvalitní 3,5 palcový displej vyrobený technologií IPS

Telefonu dominuje velký 3,5 palcový displej zvaný Retina (v překladu znamená „sítnice"), který je vybaven technologií IPS LCD (jeho rozlišení je oproti displeji v iPhone 3GS čtyřnásobné). Má rozlišení 960 × 640 pixelů (326 bodů na palec). Technologie IPS je známá z profesionálních LCD monitorů.

Vestavěný fotoaparát s LED bleskem

iPhone 4 je vybaven 5 megapixelovým vestavěným fotoaparátem, který je nově vybaven LED bleskem a možností nahrávat videa v HD rozlišení. Novinka má navíc druhou kameru, která je umístěna na přední straně vedle reproduktoru a slouží pro videohovory (tou nebyla vybavena ani jedna verze tohoto populárního mobilního telefonu). Přístroj má dva mikrofony, z nichž jeden slouží k odfiltrování okolního šumu.

Procesor a operační systém

Srdcem smartphonu iPhone 4 je procesor A4. Novinka pracuje s operačním systémem verze 4.0, který svým uživatelům nabízí vylepšený multitasking, vyšší zabezpečení, nativní podporu navigace či lepší práci s e-maily. Přibyla i podpora pro elektronické knihy nebo prodej reklamy přímo v aplikacích. Nechybí podpora rychlých datových přenosů včetně HSDPA, Wi-Fi, GPS či Bluetooth.

Baterie s dlouhou výdrží

Baterie má oproti původním verzím zvýšenou kapacitu, vydrží až 300 hodin v pohotovostním režimu, 10 hodin surfování pomocí Wi-Fi a nebo 7 hodin hovorů či datových přenosů v sítích 3G.

Dostupnost a cena nového iPhone 4

Novinka by se měla začít prodávat v USA od 24. června, postupně budou přibývat další země. V České republice by měl být zahájen prodej během prázdnin. K dostání bude nový iPhone 4 ve dvou barevných variantách - černé a bílé. Vybrat si zákazník bude moci také ze dvou verzí - s 16 GB a nebo s 32 GB pamětí. Cena nebyla doposud zveřejněna.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Uvažujete o povzbuzováku v podobě viagry?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies