Nejmocnější ženy planety

Zatím pořád platí, že svět řídí chlapi. Ale ženské už jim začínají šlapat na paty. Důkazem je i časopis Forbes, který si dal tu práci a sestavil žebříček žen nejvíc ovlivňujících dění ve světě. Pár vám jich představíme, abyste si udělali představu, jak vypadá ženská s mozkem, vlivem a penězi. Fotogalerii nečekejte, taková pastva pro oči by to zas nebyla. Víc než jejich vizáž by vás asi nabudil výpis z jejich bankovních kont.

Fotografie zachycují důležité americké ženy

And the winner is…

Angela Merkel

V květnu 2005 byla nominována za kandidátku CDU/CSU na úřad spolkového kancléře a pokud občas juknete na televizní noviny, tak víte, že je tam dodnes. Německo kočíruje poměrně pevnou ruku a v zahraniční politice platí za jednu z nejrozumnějších političek. Angela v žebříčku zvítězila už popáté od svého zvolení do funkce. Na našeho Goťáka a jeho vítězství ve Slavíkovi to ale pořád ještě nestačí.

Stříbro

Hillary Clinton

V listopadu 2009 přijala nominaci na post ministryně zahraničí v Obamově vládě, do úřadu byla jmenována 21. ledna. A z kdysi brýlatého ošklivého káčátka a posléze manželky proutníka Billa Clintona se vyloupla relativně fešanda a jedna z nejmocnějších a nejschopnějších političek světa.

Bronz

Dilma Rousseff

Od 1. ledna 2011 nahradila v úřadu prezidenta Lulu. Od té doby se snaží vést Brazílii v jeho stopách, tj. k prosperitě a lepším zítřkům.

Desítka nejmocnějších

Angela Merkel (57) – německá kancléřka

Hillary Clinton (63) – ministryně zahraničí USA

Dilma Rouseff (63) – prezidentka Brazílie

Indra Nooyi (55) – šéfka společnosti PepsyCo

Sheryl Sandberg (41) – řídící pracovnice Facebooku

Melinda Gates (47) – žena miliardáře Billa Gatese

Sonia Gandhi (64) – indická politička

Michelle Obama (47) – manželka prezidenta USA. Loni žebříček s přehledem vyhrála, letos asi nějak vypadla z formy a umístila se až osmá.

Christine Lagarde (55) – výkonná ředitelka MMF

Irene Rosenfeld (58) – šéfka Kraft Foods

Holky ze šoubyznysu

Podle očekávání zabodovaly Lady Gaga (ta vede i žebříček nejmocnějších celebrit), Oprah Winfrey, Beyoncé Knowles, Angelina Jolie a Gisele Bundchen.

Anglické jistoty

I Anglie tu měla svá želízka v ohni. Ve stovce se umístila duchovní matka Harryho Pottera Joanne Rowling a zástupkyně tradičních hodnot královna Alžběta II. Možná ji příští rok nahradí čerstvější maso, princezna Kate?

Zralé, vlivné… a nezadané

V seznamu sta nejmocnějších žen světa se sešla celkem slušná společnost – mj. osm předsedkyň vlád a 29 výkonných ředitelek. Nejsou to žádné dorostenky, jejich průměrný věk je 54 roků. Všechny dohromady spravují 30 biliónů dolarů (tady naopak čím vyšší číslo, tím líp). A to nejlepší nakonec: Dvaadvacet z nich je svobodných. Nenechte si ujít svou šanci!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Recenze filmu Největší z Čechů
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies