Nejčastější chyby řidičů

V současné době je bezpečnost na silnicích velmi diskutované téma. Smrtelných zranění je stále mnoho. Proto jsme se dnes řidičům rozhodli připomenout, jaké dělají v řízení největší chyby.

Záběr na sportovní pedály osobního automobilu

Alkohol za volant nepatří

Chyb řidičů je celá řada, za volant si ovšem nesmí sednou řidič pod vlivem alkoholu či jiných omamných látek. Řídit pod jejich vlivem je zločin.

Vysoká rychlost

Největším a nejnebezpečnějším přestupkem je vysoká rychlost. Při nepřiměřené rychlosti člověk není schopen sledovat co se děje v okolí, natož pak správně zareagovat. Právě vysoká rychlost je nejčastějším viníkem dopravních nehod, také platí, že čím vyšší rychlost, tím jsou následky tragičtější.

Riskování se nevyplácí

Pořekadlo risk je zisk na silnici neplatí. V provozu se riskování rovná ruské ruletě a je jen otázkou času, kdy kulka padne zrovna na vás. Další chybou řidičů je nesledování provozu. Při jízdě musíte mít absolutní přehled, co se kolem vás děje. Pokud to nezvládáte, zpomalte si. Nezapomínejte sledovat provoz za vámi.

Jízda na červenou a bezpečnostní pásy

Hrubým, ale stále častým přestupkem, je jízda na červenou. Řidič, který nerespektuje značení na semaforu riskuje život nejen svůj, ale i dalších účastníků provozu. Vždy si také před jízdou zapněte bezpečnostní pás.

Technický stav auta

Pro bezpečnost silničního provozu je důležitý technický stav vozidla. Údržba auta i jeho drahé opravy se vyplatí. V zimním období nezapomínejte na zimní pneumatiky. Jejich výhody na kluzkém povrchu jsou nesporné a mohou zabránit mnoha nepříjemnostem.

Nedání předností v jízdě

Nedání předností v jízdě je dalším nebezpečným nešvarem českých řidičů. U nás neplatí pravidlo kdo je větší, ten jede, jako je to v některých zemích. Tady musíme respektovat dopravní značení.

Auto-moto - další zajímavé články

Skvělé vychytávky do auta

Zimní pneumatiky – jste dobře připraveni na zimu?

Drivemocion - ukažte ostatním řidičům co si myslíte!

Stylová kola, pro stylová auta

Auto/moto – nejlepší kousky letošní sezóny

Dopravní nehody aneb který dopravní prostředek je nejbezpečnější?

Ekopedál Vám zaručí nižší spotřebu benzínu!

Auta z autobazaru - rady pro dobrý nákup

 

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Ulítnete na kiteboardingu?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies