Natalie Portman

Natalie se narodila 9. června roku 1981 v Jeruzalémě (Izrael). Kdysi se jmenovala Natalie Hershlag, ale v roce 1994 si jej změnila na Portman. Toto příjmení patřilo její babičce za svobodna.

Fotografie americké herečky Natalie Portman ležící na podlaze

 

Je úspěšná jak na poli modelingu, tak i v oblasti herectví. Její otec Avner byl lékař a specializoval se na léčbu neplodnosti. Maminka Shella se živí jako výtvarnice. Natalie nemá žádné sourozence. Když jí byly 3 roky, odstěhovala se s rodiči do Marylandu v Americe.

 

Nebylo to však naposledy, kdy se musela přestěhovat. O 6 let později se stěhovali na Long Island v New Yorku. V 11 letech ji objevila módní agentura, tudíž započala její kariéra modelky. Díky modelingu později získala i roli k filmu Léon. Hrála tam mladičkou dívenku po boku Jeana Rena.

 

Tento film byl filmovými kritiky ohodnocen velice dobře, ale nemůžeme se tomu vůbec divit, když podala tak fantastický a přesvědčivý výkon. Dokonce za něj dostala i ocenění “Young Star Awards”. Byla tedy oceněna jako nejlepší herečka v tomto dramatu. Díky tomuto úspěchu se ji pak nabídky jen hrnuly.

 

Mohli jste ji vidět ve spoustě filmů - Nelítostný souboj, Nádherný holky, Všichni říkají: Miluji tě, Mars útočí a dokonce i v takovém trháku jako je Star Wars. Tam získala nemalou roli Padmé. Hrála i v dalších filmech - Kdekoli, jen ne tady, Jdi za svým srdcem, Návrat do Cold Mountain, Na dotek, Free Zone, V jako Vendeta, Paříži, miluji tě, Goyovy přízraky, Láska a jiné kratochvíle, Bratři, Thor a mnoho dalších.

 

Zajímavosti

 

  1. Natalie je na svůj židovský původ hrdá. Dodnes zbožňuje své rodné město, chodila do židovské základní školy a dodnes dokonce hovoří i plynně hebrejsky. I svůj manželský slib odříkala pod tradičním baldachýnem, kterému se říká chupa.
  2. Když získala roli v první epizodě Star Wars, chodila ještě do školy. Natalie však měla jasnou prioritu a tou byla škola. Proto se také nedostavila ani na premiéru prvního filmu, neboť se učila na závěrečné zkoušky.
  3. Natalie má bakalářský titul z psychologie a několik postgraduálních kurzů, kterými úspěšně prošla na Hebrejské univerzitě v Jeruzalémě. Také se zajímá o chemii a zaměřuje svou pozornost i na boj proti terorismu.
  4. Pokud se Natalie řídí heslem - “Kolik řečí znáš, tolikrát jsi člověkem.”, pak si ho vzala hodně k srdci. Mluví totiž anglicky, hebrejsky, francouzsky, arabsky, německy a dokonce i japonsky.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Lana Del Rey - kdo to, sakra, je?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies