Nadčasový šatník à la filmová hvězda

Jestli váháte, která investice se v módě vyplatí, poradíme: omrkněte filmovou klasiku a v ní hrající hvězdy. Určitě vám neujde, že zatímco kulisy a technika se posunuly o kus dál, pánská móda tohle zběsilé tempo nekopíruje. V mnoha modelech byste mohli vyrazit i dnes, aniž byste na ulici vzbudili pozornost. Které nadčasové kousky obstojí i v současnosti?

Fotografie propagující plakát k novému filmu

Newyorská značka McGregor oprášila bundu Jamese Deana, ve které popuzoval měšťáky v nestárnoucím Rebelu bez příčiny Nicholase Raye z roku 1955. Skoro 60 let po své premiéře je bunda pořád in a skvěle zapadá do aktuálního stylu „preppy“. Jako James Dean se můžete cítit po zaplacení 239 euro. Jo, na netu ji najdete jako bundu Kirk Antifreeze.

internaute.fr

Poznáváte Rok 1942, Humphrey Bogard a Casablanca. Tenhle trenčkot se stal jeho poznávacím znamením. Tvůrcem kabátu není nikdo jiný než Thomas Burberry, který ho navrhl pro britskou armádu. Po 1. světové válce ho oficíři začali nosit v civilu a od té doby je trenčkot prostě v kurzu.

internaute.fr

Marlon Brando byl kus chlapa, ale v téhle bundě se z něj holkám podlamovaly kolena. A mohl za to film Divoch z roku 1953.

internaute.fr

Připadají vám spoďáry na foto démodé Tento model značky Everlast zpopularizoval několikanásobný světový šampion v boxu z let 1940-1950 Sugar Ray Robinson.

internaute.fr

Mariňácké triko si oblíbili třeba James Dean, Kurt Cobain nebo Pablo Picasso. Ani John Wayne neodolal a pro změnu vyměnil kovbojský ohoz na ten námořnický. Stalo se tak ve filmu Karibští piráti z roku 1942.

internaute.fr

Džíny jsou bez debaty jednou z ikon 20. století. K ještě větší slávě jim dopomohly filmové hvězdy. Třeba takový Paul Newman v leviskách a se stetsonem na hlavě – i pravověrný heterák musí uznat, že tenhle kauboj by stál za hřích.

internaute.fr

Oblek má ve skříni asi každý chlap. Prostě jsou příležitosti, kdy se bez něj neobejdete: taneční, svatba, funus, rozvod… Jestli jste klikař, možná v něm vypadáte jako vzor elegance Cary Grant.

internaute.fr

Svrchník vám možná přijde až moc patetický. Jenže co hodíte v zimě na oblek Bundu s kapucí Takže starý dobrý svrchník ještě rádi vytáhnete ze skříně. Na fotce z roku 1955 se v něm nechal vyfotit geniální a extravagantní Salvador Dalí.

internaute.fr

Herec James Stewart se na nás vemlouvavě culí z reklamy na tvídová saka. Fotka má za sebou určitě už pár desítek let, ale outfit samotný působí současným dojmem.

internaute.fr

Doplňky dělají celkový dojem. Klobouk „panama“ se může pochlubit celou řadou příznivců: Garym Cooperem, Humphreyem Bogartem, Winstonem Churchillem, Frankem Sinatrou nebo Mickem Jaggerem. To není tak špatná společnost. A rozhodně budete originálnější než v kšiltovce s reklamním logem.

internaute.fr

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Umění nebo perverze – kde je hranice?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies