Na zdraví s tequilou

Zlatá, stříbrná, sůl, citron, pomeranč, skořice, naložený červ a bodyshot. Všechna tato slova vás jistě napadnou ve spojení s tequilou. Podávání tequily s citronem a solí na rozžhaveném dámském bříšku zláká každého zdravého chlapa. Bolí vás po konzumaci tequily hlava? Tak to asi nevíte jak se pravá tequila doopravdy pije.

Fotografie ženy, propagující nápoj Tequilla

Mexický mok z kaktusu nebo agáve?

Je pravda, že kaktus i agáve v Mexiku rostou, ale kaktus v tequile rozhodně nenajdete. Základem pravé tequily je sukulent - modré agáve, pokud to chcete vědět přesně, jde o Agave Tequilana Weber Azul. Toto tajemství tequily roste pouze na určitém území pěti států Mexika. K výrobě tequily se využívají plody agáve, které zrají osm až dvanáct let. Plodům se říká piňas. Proč? Protože připomínají velký ananas. Piňas se dělí na malé kousky, povaří se, rozdrtí a projde kvašením. Nakonec dojde na pálení. Kolik lahví z jednoho piňase? Plod může vážit i 80 kilogramů, to stačí na 10 lahví tequily.

Pravá blanco tequila

Mluvím o stříbrné nebo chcete-li bílé tequile  (v našich barech ji známe jako silver), má svou čirou barvu díky krátké době zrání. V podstatě nezraje skoro vůbec. Proto je v její chuti natolik cítit aroma agáve a její chuť je také ostřejší. Tato blanco tequila je velice oblíbená vyznavači tradičních chutí. Klidně se do ní pusťte i ve větším objemu, tady nehrozí na druhý den bolehlav. Nejbližší příbuznou silver tequily je tequila oro, tedy zlatá. Z té už vás hlavička bude trochu pobolívat. Liší se ob blancy zlatavou barvou, kterou způsobuje přidaný karamel.

Další skvosty

Mezi tequilové skvosty patří ty, které se v sudu ohřejí nějaký ten rok. Zrání v sudu jim zajistí specifické chuťové vlastnosti i nazlátlou barvu. Tequila s označením Reposado zraje v sudu po jeden rok. A nakonec něco pro gurmány – Aňejo, zraje v sudech tři roky. Od tohoto nápoje skvělé chuti a tmavé barvy vás může odradit snad jen poněkud vysoká cena. Jistě i ve vašem životě najde příležitost, kdy je třeba dopřát si něco pořádného k pití.

S citronem a se solí?

Jak se tradičně pije tequila? To je otázka. U nás znamená tradiční – sůl a citron nebo skořice a pomeranč. V Mexiku ovšem tyto způsoby nečekejte. Je sice pravda, že Mexičané sůl s pitím nápojů spojují, ale přidávají ji téměř do všech nápojů. V tom horku, je třeba nějak dostat minerály do těla. Často uvidíte Mexičana popíjet tequilu s ovocnou šťávou, nejčastěji pak grepovou. Vyzkoušejte osvěžující drink Paloma, zachutná i vám ač nemáte mexické geny. K tequile Reposado a Anějo se chovejte jako ke kvalitní a staré whisky, pomalu ji vychutnávejte. A proč se pije tequila se solí a citronem či limetkou? Říká se, že tento rituál vznikl v době, kdy tequila byla tak odporná, že se jinak pít nedala.

 

Teď nezbývá než vyhrnout partnerce tričko a vychutnat si tequilu z jejího krásného pupíku.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Porno a média spolu v posteli
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies