Muži a vaření - jak jste na tom právě vy?

Ženy nemají v mužovi schopnosti vaření stále ještě příliš velkou důvěru. Jsou to ale jen předsudky. Moderní doba přeje experimentům a na ty jsou muži ve vaření přímo odborníci.
Detailní fotografie kuchaře, který vaří oběd v pánvi

Muž může být stejně dobrý kuchař jako žena

Myslím si, že ani u vás není vaření příliš vítaná a oblíbená činnost, mluvím teď samozřejmě hlavně k pánům tvorstva, mužům. U většiny mužů převládá názor, který u nich pěstovali vlastně už i rodiče, že žena patří k plotně a dělá všechny domácí práce a muž se stará o přísun peněz do rodinné pokladny.

 

Tohle platilo možná před dvaceti lety, ale dnes tomu tak zdaleka není. Je to stejné jako s řidičským uměním žen, taky nejsou všechny zcela bez schopností. Tahle nedůvěra pramení z nedostatku příležitostí prokázat svůj um.

 

Naopak pokud jsou muži okolnostmi donuceni něco uvařit, většina z nich se k danému úkolu postaví čelem a zjistí, že to není zase takový problém a ještě navíc třeba příjemně překvapí svou drahou polovičku.

Rady pro muže, jak vařit efektivněji

Je známo, že muži neradi vaří podle předem daného receptu, ten si sice přečtou, ale tím to pro ně ve většině případů končí. Mít alespoň nějaký plán činnosti však rozhodně není od věci.

 

Než započneme samotný akt vaření, je dobré si veškeré ingredience přichystat na jedno místo, vyhnete se tak situaci, kdy zjistíte, že vám polovina věcí chybí. Pokud to zjistíte hned na začátku, ještě se s tím dá něco dělat, třeba skočit do blízkého supermarketu, nebo zvolit jiný recept, na který máte doma vše potřebné.

 

Největší chyba, které se muži dopouštějí je, že povytahují snad veškeré nádobí co doma najdou a jeho následné mytí nechají až na konec, v tom nejhorším případě to nechají na někoho úplně jiného.

Zajímavosti ze světa vařících mužů

Už sem mluvil o tom, že muži se neradi striktně drží nějakého receptu. V mnoha případech je to dokonce dobře, protože muži se nebojí experimentovat, nebojí se kombinací koření pro ženu nepochopitelných, tím může jídlo dostat zcela jiný rozměr, nehledě na to, že pokud by se to náhodou nedalo jíst, chléb se salámem se dá připravit vždycky.

Další zajímavé články z rubriky Svět muže

Muži versus přechod - co nás čeká a nemine?

Alkohol a zábava – účinné vyprošťováky

Celebrity - rekordmani v počtu manželství a nejen to

Powerball – koule neuvěřitelné síly

Jak svět dobýval vesmír?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Nejkrásnější Prdelka zpátky v Praze!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies