Muži a jejich kolty

O koltech by se dalo napsat nespočet knih, je proto velmi těžké shrnout všechny zajímavé informace do jednoho článku tak, aby vystihl vše podstatné. Zaměřili jsme se proto speciálně na kuriozity ze světa koltů.

Detailní záběr na kolt Peacemaker  ležící na stole

Nejmenším koltem na světě je SwissMiniGun

I když svou velikostí připomíná tento kolt spíše dětskou hračku z kinder vajíčka, rozhodně jej není radno podceňovat. Tento kolt byl vyroben ve Švýcarsku pomocí speciálních hodinářských nástrojů a svým vzhledem je podobný koltu zvanému Python. SwissMiniGun i přes svou miniaturní velikost 5,5 centimetrů dokáže vystřelit náboje ráže 2,34 milimetru, navíc úsťová rychlost náboje je 150 metrů za sekundu.

SwissMiniGun

SwissMiniGun, Foto:ballerhouse.com

Zlatý kolt, který zná celý svět, je pouhým výmyslem filmových tvůrců…

Fanoušci bondovek si jistě pamatují pistoli z 23 karátového ryzího zlata, která ve filmu "Muž se zlatou zbraní“ pomáhala padouchovi Franciscu Scaramangovi (Christopher Lee) nejen zabíjet, ale také sloužila jako zapalovač na doutníky, náhrada za propisku či manžetový knoflík. Bylo by fajn, kdyby se taková zbraň dala sehnat, ale musíme vás zklamat. Taková zbraň neexistovala a ani nikdy existovat nebude. Zlato je příliš měkký kov na to, aby z něj byla vyrobena použitelná zbraň. Zlatý kolt z bondovky je tedy pouhým výmyslem filmových tvůrců…

kolt z 23 karátového zlata

Kolt z 23 karátového zlata, Foto:sxc.hu

Henryovka od Old Shatterhanda s dostřelem 1,5 kilometru

Za zmínku stojí také slavná Henryovka, která byla pravou rukou Olda Shatterhanda. Autor slavných románů Karel May o ní tvrdil, že je jedinou svého druhu, ve svých slavných dílech ji ale popisoval pokaždé jinak. 25 rannou opakovačku s dostřelem 1500 metrů měl údajně vyrobit puškař Henry ze St. Louis, spekuluje se o tom, že ji ale vyrobil puškař Henry z Claremontu. Jak to bylo s Henryovkou doopravdy, to se už asi ale nedozvíme.

Old Shatterhand, Vinettou a Henryovka

Old Shatterhand, Vinettou a Henryovka, Foto:germanhistorydocs.com

Nejoblíbenějším koltem ve filmech je Peacemaker

Když už jsme u těch filmů, tak si představíme další kolt – a to takový, který se nejčastěji vyskytuje na filmových plátnech. Jmenuje se Peacemaker a vidět jsme jej mohli například ve filmech Rychlejší než smrt se Sharon Stone, Charlieho andílcích s Cameron Diaz a také v mnoha westernech.

Sharon Stone a kolt Peacemake

Sharon Stone a kolt Peacemaker, Foto:Flikr.com

Hlučný cvrček z PVC – nejvýkonnější zbraň Mužů v černém

Dalším známým filmovým koltem je takzvaný „hlučný cvrček“, který je důkazem toho, že na velikosti skutečně záleží. Vidět jsme jej mohli ve filmu Muži v černém, kde byl nejvýkonnější zbraní v arzenálu tajné organizace v čele s Willem Smithem a Tommy Lee Jonesem. Škoda jen, že jde o pouhou parodii zbraně, která byla vyrobena z PVC. Skutečná neexistuje a existovat asi ani nebude.

Will Smith s "hlučným cvrčkem"

Will Smith s "hlučným cvrčkem", Foto: Flikr.com

Podělte se s námi o další kuriozity ze světa koltů v naší diskuzi, kterou naleznete pod článkem!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Nové hry útočí
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies