Multifunkční hodinky

Nejmodernější hodinky dávno nesplňují jen svou původní funkci – ukazovat čas. Mají také flash paměť, umí přehrávat MP3 hudbu, nahrávat zvuk nebo mají dokonce zabudovaný systém GPS. A budoucnost multifunkčních hodinek je ještě barevnější.
Fotografie pánských černých hodinek

Hodinky místo flash disku

Vzhledem k vývoji médií pro přenos dat bude za chvíli disketa považována za předmět vhodný do muzea. Dnes lze totiž přenášet data i skrze takovou věc, jako jsou náramkové hodinky. Příkladem jsou hodinky rakouské firmy LAKS, které mají navíc zabudovaný MP3 přehrávač a hlasový rekordér.

 

Hodinky o kapacitě 32 až 256 MB koupíte za 3000 až 6500 Kč. Obdobnou variantou jsou hodinky Tornad UMW (USB Memory Watch). Stejně jako hodinky LAKS pojmou až 256 MB dat, jsou vodotěsné a obsahují ochranu dat s pomocí přístupového hesla.

 

Přenosová rychlost se pohybuje okolo 1 MB za sekundu. Tornad UMW jsou ovšem odolnější proti nárazům a pádům a údajně také proti elektrickému náboji!

Hodinky pro turisty

Jinou, ale taktéž dobře zpracovanou kategorií jsou hodinky určené do přírody. Poskytují informace jako je např. aktuální nadmořská výška, teplota a světová strana, ale i rychlost vaší chůze nebo předpověď počasí.

Multifunkční hodinky mají budoucnost

Funkce náramkových hodinek se neustále rozšiřují. Novinkou už není ani zabudovaný mobilní telefon. Společnost Microsof dokonce nedávno představila hodinky s přístupem k aktuálním zprávám (předpověď počasí, sportovní výsledky, domácí zprávy).

 

Ne však prostřednictvím připojení na Internet, ale skrze bezdrátový přenosu v FM pásmu (i když, i s připojením hodinek na Internet se do budoucna počítá).

Znáte bezdrátová sluchátka?

Buďte online vždy a všude

Kupujete novou televizi? LCD nebo plazma?

Mivvy music - nejmenší mobil na světě

TOP 5 notebooků budoucnosti

Digitální rámeček – další technická vychytávka

iPhone – čím smetl konkurenci?

ICQ – nová komunikační mánie

Znáte videobrýle?

Čistící DVD – učiněný zázrak?

Zálohujete si data?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Nové hry útočí
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies