MS ve fotbale - v sestavě je Sionko

Vladimír Šmicer se vytouženého světového šampionátu nedočká. Jeho zranění mu nedovolí, aby byl do startu MS ve fotbale v pořádku. Šanci tedy dostává náhradník Libor Sionko.
Detail na fotbalový míč world PRO

MS ve fotbale Šmicer nestihne

Bylo to pro záložníka francouzského Bordeaux těžké rozhodování, ale nakonec ještě před posledním přípravným zápasem oznámil, že do Německa jako hráč nepojede. Veškeré léčebné kúry nezabíraly a zranění se téměř nezlepšovalo. Proto Šmicer v tomto týdnu po dohodě s lékaři oznámil, že nechce dále protahovat nejistotu, kterou jeho stav přinášel nejen jemu, ale i celému reprezentačnímu mužstvu.

MS ve fotbal - Brückner se Šmicrem počítal

Reprezentační kouč Karel Brückner byl po Šmicrově rozhodnutí zachmuřený, protože s ním pro MS světa ve fotbale počítal. Zároveň však ocenil, že hráč nečekal na poslední chvíli a jednal otevřeně a přímo. Přesto ztráta třiatřicetiletého záložníka mrzí nejen trenéra. Šmicer už totiž několikrát dokázal i v kritických momentech svou šikovností a zkušeností obrátit zápasy ve s prospěch svého týmu. Vzpomeňme například na jeho postupový gól při úspěšném ME v Anglii, kdy v infarktovém zápase s Ruskem vyrovnal těsně před koncem na 3:3. Anebo na jeho excelentní výkon a dalekonosnou střelu, kterou nasměřoval Liverpool k trofeji v Lize mistrů, či vítěznou trefu v utkání s Nizozemím na posledním ME v Portugalsku. Naposledy se osvědčil v klíčovém utkání poslední kvalifikace proti Finsku, kdy jeho nápady vysvobodily českou jedenáctku z křeče a utkání nakonec skončilo našim jasným vítězstvím.

MS ve fotbale - na soupisku dopsán Sionko

Vladimír Šmicer se podle svých slov na MS ve fotbale podívá v roli diváka, ale pouze na pár dnů. Zřejmě letos zažívá nejsmutnější fotbalové časy, ale už se pomalu dívá na příští sezónu, ve které bude hrát s Bordeaux Ligu mistrů. Zároveň se těší i na další starty za reprezentaci, ale pokud nabídka nepříjde, hlavu si lámat nebude. Z místa náhradníka tak do sestavy národního mužstva na MS v Německu poskočil záložník Glasgow Rangers Libor Sionko, zatímco na jeho pozici se ocitl sparťanský Tomáš Sivok, který zrušil dovolenou a naskočil do reprezentační přípravy. Ostatní čeští marodi, především tedy Galásek a Rosický, by měli být do začátku šampionátu v zdravotně v pořádku a měli by být schopni nastoupit už v utkání s týmem USA.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Mezinárodní konference o seznamování
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies