MS v hokeji - naši zbrojí na Rusko

Česká hokejová reprezentace podlehla v závěrečném utkání osmifinálové skupiny týmu USA a ve čtvrtfinále narazí na dosud suverénní Rusko. Na poslední chvíli postoupili i slovenští hokejisté, když jim nahrál výsledek zápasu Bělorusko - Švýcarsko.
Detailní záběr na puk stojící v hokejové brance

MS v hokeji vstupuje do své závěrečné fáze

Včera se uzavřely boje v osmifinálových skupinách na Mistrovství světa v Lotyšsku. Naši reprezentanti po nadějné výhře nad Kanadou nestačili na další zámořský tým a prohráli s USA 1:3. Českým hráčům se v utkání nedařilo a potvrdilo se, že v posledních letech mají s americkým výběrem potíže. Reprezentace se nemohla srovnat s houževnatým výkonem soupeře, který ve srovnání s Kanadou není tak kombinační a převažuje silové pojetí. Výběr USA navíc zvládl utkání skvěle takticky, což potvrdil i trenér Alois Hadamczik. Za další důvody našeho nezdaru uvedl neproměňování vyložených šancí a především řadu nepřesností ve hře našeho mužstva.

Na MS v hokeji o semifinále s Ruskem

Česká reprezentace tak skončila ve své osmifinálové skupině až na posledním čtvrtém postupovém místě a ve čtvrtfinálovém zápase se utká s Ruskem. Čeští hráči však tuto skutečnost ve většině případů kvitovali a připouštěli, že tento soupeř je pro ně výhodnější než Švédové, kteří skončili za Rusy na druhém místě v jejich skupině. Je otázkou, na kolik je důvod ke spokojenosti oprávněný, protože náš čtvrtfinálový soupeř zatím působí na světovém šampionátu dosti suverénním dojmem. Na druhou stranu nelze opomenout fakt, že jejich obrana by mohla být prostupnější než švédská a v případě rychlého gólového úderu by mohli Rusové znervóznět. To však bude platit jedině tehdy, když se podaří uhlídat skvělou útočnou vozbu soupeře, z níž ční zejména Ovečkin a Malkin. České reprezentaci by mohl prospět i středeční volný den. Doufejme, že bitvu s Ruskem zvládnou podobně jako zápas o třetí místo na olympiádě v Itálii.

Ve čtvrtfinále MS v hokeji i Slováci

Pořádnou porci nervozity zažil slovenský reprezentační celek. Až do posledních chvil se jeho členové třásli při pohledu na výsledek zápasu Bělorusko - Švýcarsko. Remíza je totiž odsunovala ze hry o postup. Bělorusové získali dvoubrankové vedení, poté však přišel gól Plüsse na 2:1 a až do konce zápasu naši východní sousedé trnuli při nájezdech švýcarského týmu na Mezinovu branku. Ten nakonec další puk už do své sítě nepustil a Slovensko, stejně jako naše reprezentace, postoupilo ze čtvrtého místa. Ve vyřazovacích bojích ho čeká výběr javorového listu.


Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Hudba budoucnosti
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies