Samuraj.cz

Modelky po 40. Stojí stále za hřích?

Ivana Dachary

Linda Evangelista, Cindy Crawford, Naomi Campbell, Claudia Schiffer … tak tahle jména měla před dvaceti lety na svědomí nejeden vlhký sen. A co dnes? Jak tyhle kočky zacvičí s chlapama dneska? Dámy totiž nehodily flintu do žita, vzaly útokem sály plastických chirurgů a s pomocí jich a photoshopu se nás snaží přesvědčit, že nepatří do starého železa.

Zlatý věk modelek

V 80. a 90. letech 20. století se v modelingu vyrojila řada krásných holek. Nebyly to mraky sotva zletilých anorektiček jako dneska, které nám splývají v těžko rozlišitelnou masu. Dnes 40letým a starším modelkám se musí přiznat, že byly typově vyhraněné. Každá měla svůj poznávací znak: Cindy pikantní pihu nad rtem, Linda kočičí oči, Naomi tmavou pleť, Claudia plavou hřívu. Taky silikonem se tenkrát šetřilo a plastické operace ještě nebyly na denním pořádku.

Zastavily čas?

Na svůj věk vypadají fantasticky. Dobře nalíčené a nasvícené. Svět si žádá iluzi věčného mládí a tyhle krásky mu ji rády dopřejí.

Jenže tyhle věčné šťabajzny rozhodně nejsou zázrakem přírody. Smyjte šminky, vypněte photoshop, plastického chirurga pošlete na hodně dlouhou dovolenou a rázem před sebou máte úplně jinou ženskou. Ale i když se první stopy času začínají na jejich figuře a vizáži lehce projevovat, pořád jsou to kočky, za kterými by byl hřích se neotočit. Pravda, na vlhké sny to už asi nebude, ale před objektivem jim to pořád sekne.

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.