Mobil s ultrazvukem

Nový mobilní telefon vám ukáže stav jakéhokoliv orgánu, aniž byste museli absolvovat mnohdy dalekou cestu k lékaři.

Fotografie testování mobilu s ultrazvukem

Mobilní telefon s ultrazvukem může v méně rozvojových zemích zachránit životy tisíce lidí

Pokrok vědy a techniky se v posledním desetiletí výrazně zrychlil. Není to jen díky konkurenčnímu boji mezi vývojovými centry, je to především kvůli nutnosti přivést některé části světa k lepšímu a hodnotnějšímu životu. Zabezpečení takových oblastí má svůj význam zejména v medicíně, jelikož valná většina občanů z chudších zemí (třetího světa) je odkázána na méně odbornou péči lékařů. Představovaným produktem se zabývali vědci z univerzity WUSTL (v USA).

Unikátním výrobkem, který v nejhorších případech hravě nahradí některé medicínské přístroje, je mobilní telefon s ultrazvukem. Ten je naprogramován tak, aby jeho operační systém Windows Mobile zvládal složité úkony a společně se sondou pak vyfotil jakoukoliv část těla. Fotografie se následně odešlou do příslušného lékařského centra, kde se snímky vyhodnotí a téměř okamžitě se určí diagnóza s nezbytnou další léčbou.

Pořizovací cena je stále vysoká

I když je mobilní telefon s ultrazvukem bezkonkurenčně nejlevnějším prostředkem ve své "medicínské" kategorii, stále je pro obyčejné lidi téměř nedostupný. Jeho cena se prozatím pohybuje v řádech tisíců dolarů, přesněji dvou tisíců USD a například lidé z rozvojových zemí si jej pořídit nemohou.

Častým jevem zde bývá velice nízký příjem, což je přibližně 500 USD na jednoho člověka v časovém rozmezí jednoho roku. Předpokládá se však, že ceny mobilních telefonů klesnou v nejbližších letech na cca 500 USD (či něco málo pod 400 €).

Mobilní telefon s ultrazvukem ale neslouží pouze pro vyhrocené situace. Uvítají jej zejména ženy nebo páry, které čekají nový přírůstek do rodiny. Miminka sice nemají rády ultrazvuk, ale jednou za čas, po poradě s lékařem, jej můžou použít ke krátkému sledování svého vytouženého potomka. I když obrázek nebude moc veliký, alespoň vám zůstane navždy. Obrázky pořízené u lékaře rychle vyblednou a zůstane vám jen prázdný papír.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Jean Dujardin alias Brice, agent OSS 117 a George Valentin
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies