Milla Jovovich - pátý ženský element

Milla Jovovich - herečka, zpěvačka a modelka má sice americké občanství, ale narodila se nedaleko na Ukrajině jugoslávskému lékaři a ruské herečce. Za svůj průlom do světa filmu vděčí Lucu Bessonovi a filmu Pátý element.

Ukrajinská herečka Milla Jovovich při focení v plavkách

Se slavným hereckým jménem

Když se 17. prosince 1975 Milla narodila, nestalo se tak v Los Angeles nebo v Paříži, ale kousek za tehdejšími československými hranicemi v ukrajinském Kyjevě. Malá Milla chtěla být odmalička herečkou, stejně jako její matka Galina Loginová.

Zásluhou svého otce srbského lékaře Bogdanoviče Jovoviche, už od pěti let velice často cestovala, nejdříve do Anglie a poté se celá rodina přestěhovala do USA.

Do světa modelek

V Kalifornii měla konečně možnost začít studovat nejen herectví, ale záhy si její zajímavé tváře všimly i modelingové agentury. V jedenácti se objevila poprvé na titulní straně módního časopisu a brzy kolem ní začalo šílenství.

Díky své rostoucí popularitě ve světě modelek se mohla začít prosazovat i jako herečka. Jejím prvním větším úspěchem byl romantický film Návrat do modré laguny, kde mohla nejen své umění, ale i půvab.

Film a poté manželství

Ještě než definitivně pronikla do herecké extraligy, natočila v roce 1994 album The Divine Comedy, které se překvapivě dobře zapsalo nejen u fanoušků.

Poté už však konečně přišel zásadní průlom, když si ji francouzský režisér Luc Besson vybral pro ztvárnění hlavní ženské role ve filmu Fifth Element. Hrála v něm tak dobře, že získala nejen slávu pro sebe, ale Besson ji pojal za svou choť.

Rozvedená Johanka z Arku

Manželská idyla trvala přesně dva roky a nepřežila druhý společný film Bessona a Milly, Johanku z Arku. Ten navíc zdaleka tak neprorazil jako Pátý element.

Millu to však mrzet nemuselo, kariéra modelky ji pevně držela na vrcholu, navíc ona sama je oblékáním a kombinováním nejrůznějších doplňků přímo posedlá.

Milla Jovovich a Resident Evil

Filmovým fanouškům se připomněla v adaptaci počítačové hry Resident Evil, která má od loňska svůj druhý díl. A jak už začíná být jejím zvykem, momentálně chodí s režisérem tohoto filmu Paulem Andersonem. Kromě toho na její popud vznikla firma Jovovich – Hawk, která se zabývá, považte, módou.

Milla Jovovich a L´Oreal

 

Této kosmetice propůjčila Milla svou tvář, stejně jako mnoho dalších znýmých krasavic, jako například Eva Longoria či Scarlett Johansson.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Helmut Newton – umění, nebo porno?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies