Microsoft Zune 2.0 - pokoří oblíbený iPod?

Ještě donedávna byl na světovém trhu v multimediálních přehrávačích iPod číslo jedna. Microsoft však představil už druhou verzi zázraku zvaného Zune, které ani iPod od Appelu nemůže konkurovat.
Fotografie reproduktorů značky Microsoft Zune

Technika jde dopředu , Microsoft představuje Zune 2.0

Microsoft se snaží proniknout na trh se širokou škálou produktů - někde sklízejí menší, někde větší úspěchy. Když uvedli na trh první generaci multimediálního přehrávače Zune, bylo jasné, že tady rozhodně Microsoft úspěchu dosáhne.

 

Microsoft Zune hravě strčí do kapsy všechny druhy MP3 a MP4 přehrávačů, přičemž lehkou konkurenci mu tvoří pouze iPod od firmy Appel. Microsoft ani po výborných ohlasech po vydání první verze Zune nezahálel a na trh přišla jeho druhá generace Microsoft Zune 2.0.

 

Samotní uživatelé si tuto „hračku“ nemohou vynáchválit, vždyť podpora Wi-Fi, bezdrátové sdílení hudby, spolupráce s Xboxem 360 nebo implementace FM přijímače jsou funkce, které byste na iPodu hledali marně. Oproti iPodu má Zune ještě další výhodu. Jeho tělo je odolné proti poškrábání, což pro něj znamená značné plus.

Zune má dvě verze

Zune 2.0 je k dostání ve dvou verzích. Větší verze se může pyšnit 80 GB velkým pevným diskem, co se týče jeho rozměrů, může na někoho působit masivnějším dojmem. Jeho rozměry jsou 61 x 108 x 13 mm a display ma úhlopříčku 3.2". Menší verze má pevný disk pouze 8 GB, rozměry 40 x 90 x 8 mm. Velikost displeje u této zmenšené verze dosahuje 1.8“.

Díky hitech přehraje téměř cokoliv

Velký i malý přehrávač Microsoft Zune bez problémů přehraje hudbu ve formátu WMA, WMA Lossless, WMA Pro, AAC (MP4, M4A, MOV), MP3 (CBR i VBR) a další... Přehrávání videa je pro přehrávač Zune zcela přirozený. Poradí si s veškerými videi ve formátu WMV, MPEG-4, H.264 a DVR-MS.

Microsoft Zune 2.0 znamená moderní styl

Zune podporuje i další zajímavé funkce, jako je rádio nebo prohlížeč obrázků. Na plochu si jako pozadí můžete zvolit vlastní obrázek. Důležité je pro většinu barevné provedení. Na výběr mají zákazníci od klasické černé barvy přes červenou, růžovou, bílou až po hnědou. Microsoft Zune se zatím v České republice neprodává. Pokud po něm toužíte, musíte si ho objednat přímo z USA, připravte si na něj přibližně 200 dolarů...

Technika a HiTech - další zajímavé články z rubriky

Stylové stojany na CD

Zajímavosti ze světa mobilů

Kvalitní fotoaparát v mobilu?

Domácí kino - zažijete neskutečnou podívanou

Záložní zdroje pro PC

Správný výběr vypalovačky

Historie mobilních telefonů

Paměťové karty do mobilních telefonů


Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Google +1 aneb jak se vám líbí
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies