Miami Vice - starý nápad v novém hávu

Film Miami Vice je inspirován starým stejnojmenným seriálem, který v osmdesátých letech běžel na mnohých zahraničních kanálech. Kromě toho, že prolomil některé kliše tehdejších detektivek, nabídl i hudbu Čecha, Jana Hammera.

Fotografie z filmu Miami Vice

Miami Vice - návrat po dvaceti letech

Nejdříve je třeba vypíchnout, že letošní filmová novinka Miami Vice se sice původním seriálem nechala inspirovat, ale pouze zvoleným prostředím a postavami hlavních aktérů.

Jinak ji její tvůrce Michael Mann zabalil do současného hávu, který kolísá někde mezi thrillerem a akční podívanou, přičemž mezi těmito základními žánry cítíte ještě další střípky, které vznik filmu Miami Vice v současné záplavě různých pokračování a remaků ospravedlňují.

Miami Vice - více autentičnosti, než byste čekali

Překvapením na Miami Vice je především to, že přes zvolené postupy, které rovněž lehce evokují původní seriál (například střih a výběr lokalit), jsme stále zasazeni do současnosti. K tomu přispívají některé dopodrobna znázorněné scény, které jsou podány jak obrazově i zvukově téměř autenticky.

Na druhou stranu se Michael Man neobtěžoval s nějakým hlubokým vykreslováním postav a rozvíjením bočních linií příběhu. Ten určitě nelze rovněž označit za nějak převratný, ale sami řekněte, co si od filmů podobného druhu slibujete.

Miami Vice - poctivá krimi

Vyznění filmu samozřejmě záleží i na dvojici hlavních představitelů. Původního Dona Johnsona a Philipa Michaela Thomase, kteří už tehdy působili někdy až moc vyblýskaně, nahradil Colin Farell a Jamie Foxx, kteří nepůsobí tak noblesně a například lehce umaštěný Farell má někdy hodně daleko do Johnsonova Sonnyho Crocketa, kterému jeho nadýchaný účes držel snad i ve sprše.

Miami Vice se netváří jako film, který vás má ohromit nebo dokonce poučit.

Možná, že nebudete nadšeni, ale na druhou stranu remaky končí někdy mnohem hůř. Michaelu Mannovi se podařila jakási zlatá střední cesta s pár momenty, které si zapamatujete.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Priyanka Chopra – z Bollywoodu do Hollywoodu?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies