Mercedes SLR Stirling Moss

Firmy Mercedes a McLaren na závěr své dlouholeté spolupráce uvedli na trh jejich nejexkluzivnější model Mercedes SLR Stirling Moss, který dostal pojmenování po legendárním závodníkovi - Stirlingu Mossovi. Pojďte se společně s námi pokochat krásou tohoto opravdu luxusního retro „fešáka“.

Mercedes SLR Stirling Moss a jeho boční pohled

Jak vznikl Mercedes SLR Stirling Moss

Spolupráce firem Mercedes a McLaren je sice u konce, ovšem jak říká známé přísloví: „To nejlepší přichází na konec“. Na závěr společné spolupráce připravily automobilky Mercedes-Benz a McLaren exkluzivní speedster. Nový Mercedes dostal pojmenování po legendárním závodníkovi - Stirlingu Mossovi.

Luxusní design bere dech

Nový Mercedes SLR Stirling Moss je reminiscencí na původní závodní Mercedes-Benz 300 SLR z roku 1955, se kterým Stirling Moss ukořistil rekord. Retro vzhled je podpořen krátkou a agresivně působící zádí s LED světly a masivním difuzorem.

U tohoto speedsteru nenaleznete ani střechu, ani čelní sklo – vůz je opatřen pouze miniaturními větrnými štítky. Pokud byste chtěli využít jeho maximální rychlosti, nezapomeňte si vzít helmu.

Celá karoserie nového Mercedesu je vyrobena z  uhlíkových vláken, což vozu zajišťuje nižší hmotnost. Luxusní jsou dveře, které se vyklápí směrem dopředu vzhůru. Interiér nepostrádá ušlechtilé materiály, jako je karbon, hliník nebo pravá kůže.

350 km/hod. není pro nový Mercedes žádný problém…Zajímají vás ostatní jízdní vlastnosti?

Pod kapotou nového Mercedesu SLR Stirling Moss najdeme vidlicový osmiválec přeplňovaný kompresorem o maximálním výkonu 478 kW (tedy 650 koňských sil). Další detaily technických parametrů tohoto supersportu prozatím jeho výrobce neoznámil.

Mercedes-Benz McLaren SLR Stiriling Moss dokáže jet až rychlostí 350 km/hod. Zrychlení z 0 na 100 km/hod. proběhne za méně než 3,5 sekundy, hranici 300 km/hod. při plné akceleraci pokoří vůz za 26 sekund. Při brzdění z rychlostí vyšší jak 120 km/hod. se aktivuje aerodynamická brzda, která zvyšuje brzdný účinek a zároveň zajišťuje větší stabilitu.

Cena pod 20 miliónů nepůjde…

Výroba nového Mercedesu SLR Stirling Moss začne v rozmezí června až prosince letošního roku. Bude to opravdu raritní kousek, vyrobeno jich bude celkově pouze 75 kusů. Firma si za nový speedster bude účtovat 750 000 eur, tedy v přepočtu téměř 20 000 000 korun.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Nové hry pro opravdové fajnšmekry
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies