McLaren MP4-12C – supersport inspirovaný F1

Představujeme Vám nový supersport inspirovaný vozy F1. Přečtěte si o McLarenu MP4-12C více informací. Těšit se můžete článek obsahující důležité informace, bohatou fotogalerii a videa.

McLaren MP4-12C a jeho přední pohled s otevřenými bočními  dveřmi

McLaren MP4-12C - design na jedničku

Britská automobilka McLaren ukázala první fotografie svého nového přírustku do početné rodiny. Jedná se o supersport s pohonem zadních kol a motorem umístěným ve střední části vozu. Již na první pohled je tato novinka atypická od ostatním vozů. Vyzařuje z ní dravost, životní energie a síla! Za zmínku u nového McLarenu stojí rozhodně extravagantní dveře, které se neotevírají klasicky do boku, nýbrž směrem nahoru. Na voze jsou použity karbonové díly.

Interiér? Nabitý novými technologiemi!

Jak už to u luxusních automobilů bývá, v interiéru nového McLarenu MP4 - 12C jeho nový majitel nalezne nejen velmi pohodlná a kvalitně zpracovaná kožená sedadla, ale také technologií nabitý audiosystém, prvky pasivní bezpečnosti (ABS, ESP, ASR, EBD, Hill Hold nebo Brake Steer), parkovacího asistenta a další vymoženosti, kterých se u „běžných" automobilů jen stěží dočkáte.

Jízdní vlastnosti? Podobné jako F1!

Pod kapotou tohoto krasavce nalezneme vidlicový osmiválec se dvěma turbodmychadly a obsahem 3,8 litru. Maximální výkon je 600 koní (441 kW) a 600 Nm točivého momentu. Samozřejmostí je automatická převodovka s možností sekvenčního řazení sedmistupňovou spojkou SSG. Maximální rychlost a zrychlení z 0 na 100 km/hod. výrobce tohoto krasavce prozatím nikde neuvedl. Co víme ale jistě, tak to, že maximální rychlost pod 300 km/hod. rozhodně nepůjde. Zrychlení odhadujeme okolo 4 sekund.

Zajímá vás cena?

Nový McLaren MP4-12C jsme Vám již představili. Jediné, co zbývá ještě uvést, je jeho cena. Ta se podle dostupných údajů bude pohybovat okolo 4 500 000 korun. V prodeji bude McLaren MP4-12C od začátku roku 2011. V tomto roce plánuje firma McLaren Automotive vyrobit 1000 kusů.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

SOUTĚŽ o parfém Calvin Klein ENCOUNTER
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies