Masírujte jako profík

Na světě neexistuje žena, která by se nerada nechala masírovat. Chcete, aby si libovala, že má doma toho nejlepšího maséra na světě? Projděte si náš masérský manuál.

Fotografie ženy, která si užívá masáž

Když masírovat, tak záda

Záda jsou jednou z nejproblémovějších partií celého těla. Pokud máte sedavé zaměstnání, moc dobře víte, co je to bolest v kříži nebo pnutí v šíji. Dobře odvedená masáž dokáže uvolnit nejen ztuhlé svaly, ale i psychiku masírovaného.

Pořiďte si kvalitní masážní olej

Základem každé masáže je kvalitní mazání – doporučujeme koupit olej speciálně určený k masáži – provizorně využité tělové mléko se rychle vstřebá a po delší době masírování se na kůži vytvoří „šulky“ – srolované kousíčky kůže. Naproti tomu masážní olej s éterickými oleji zanechá pokožku dlouho vláčnou a vůně bude pozitivně působit i na vás.

Techniky masírování

Kroužení

Nejčastěji využívaná technika masírování. Kroužky můžete na zádech dělat všemi nebo jen jednotlivými prsty (nejlépe palci), ale i pěstí či dlaní. Velmi příjemná je masáž kroužky dělaná palci podél páteře (dělaná vždy zdola nahoru). Často zablokovanou části zad jsou také bedra – v místě, kde se vytváří dolíčky (těsně nad zadečkem) masírujte kroužením nebo technikou ležaté osmičky.

Ležatá osmička

Všemi prsty nebo dlaní kreslete po zádech ležatou osmičku. Nepřejíždějte po páteři! Nejlépe tento typ masáže působí v oblasti beder.

Rolování

Začněte od spodní části páteře. Ukazováček opřete o kůži a palcem jí k ukazováčku nahrňte. Mezitím udělejte totéž druhou rukou. Postupujte směrem nahoru. Střídejte rolování na levé a pravé části zad.

Roztírání

Stoupněte si k masírovanému bokem, dlaně položte k páteři a rukama střídavě přejíždějte k okraji zádům.

Technika celoplošné masáže

Položte na bedra celé dlaně a dělejte velké elipsy po vnitřní straně zad směrem ke krku a zase zpátky po straně vnější.

Jakmile si tyto základní techniky osvojíte, začnete je různě kombinovat a aplikovat na jednotlivé části zad. Pokud si partnerka stěžuje na bolest, zmírněte tlak!

Za tyhle masáže vás bude milovat

Masáž mezilopatkových svalů

Mezilopatkové svaly jsou často zkracovány a velmi špatně se masírují. Díky jednoduchému triku se ale dostanete i k nim. Uchopte za zápěstí ruku masírované a položte ji na bedra. Lopatka se tak vystrčí směrem ven. Místo pod lopatkou nyní masírujte jemným třením nebo krouživými pohyby.

Masáž krku a šíje

Šíje se velmi špatně masíruje vleže. Poproste proto partnerku, aby se posadila, hlavu by měla mít lehce vzpřímenou. Krouživými pohyby nejprve masírujte krční páteř, poté uchopte každou rukou jednu stranu šíje a provádějte taktéž kroužky. Do kroužení zapojte i palce – postupujte od ramen až ke kořeni krku. Na závěr obě ruce přiložte na jednu stranu šíje a zatímco levá ruka pojede dozadu, pravou směrujte dopředu a zase naopak. Vznikne tak pohyb podobný ždímání.

Masérské kurzy? U nás zadarmo!

Chcete se naučit ještě více? Máme pro vás sedm instruktážních videí přímo pod článkem! Postupně tak můžete své umění zlepšovat až se přiblížíte profesionální úrovně!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.9 Počet: 27 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Machete - nová mexická bomba!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies