Samuraj.cz

Madonna

Lukáš Kamp

I když, už není nejmladší, tak stále vypadá svěže a sexy. Měla těžký život a dostala se až na vrchol showbysnysu. Ano, není řeč o nikom jiném než o americké popové královně Madonně.

Celé jméno Madonny

Madonna Luise Veronica Ciccone

Datum narození Madonny

16. 8. 1958

Místo narození Madonny

Bay City, Michigan, USA

Madonna a její rodina

Madona je dcerou přistěhovalce z jižní Itálie Sylvia Ciccone a Madonny Ciccone. Měla 3 sestry (Melanii, Paulu a Jeniffer) a 4 bratry (Martina, Christophera, Anthonyho a Maria). Když bylo Madonně 6 let, zemřela jí matka na rakovinu. Její otec se po nějaké době znovu oženil a narodili se další dva sourozenci.

Madonna a její postup nahoru

Na střední škole Madonna navštěvovala hodiny tance. V roce 1976 úspěšně ukončila studium na střední škole a získala stipendium na taneční oddělení v Michiganu. Místo si však vybrala v tanečním studiu v New Yorku. Zpočátku vystupovala jako tanečnice, někdy jako zpěvačka a to, kde se dalo.

 

Madonna si přivydělávala focením aktů, které se později objevují v Playboyi a Penthousu.

 

 

První Madonnina písnička se jmenuje Everybody a první album nese název Madonna (napsala na něm téměř všechny texty sama). Druhé její album se jmenuje Like a Virgin.

 

 

Borderline, tak se jmenoval první klip Madonny pro MTV. Její sláva bleskově roste a Madonna se stává hvězdou.

 

 

Přelom v kariéře Madonny nastal, když změnila svou image na sexuální symbol. Vydala album I´m Breathless a Erotica. V roce 1994, po neúspěšném turné se svými sexuálními výstřelky končí.

 

 

Roku 1998 získala Madonna 4 Grammy za úspěšné album Ray Of Light. Následovalo album Music (2000), Die Another Day (2002) nebo American Life (2003).

 

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.