Machete - nová mexická bomba!

Co dostanete, když smícháte chlapa toužícího po pomstě, ilegální imigranty, drogy a zkorumpované senátory? Nejde o žádný hollywoodský skandál, ale nový akčňí film z továrny Roberta Rodriguéze, „Machete“.

Mexický herec Danny Trejo během svého vystoupení

S cílemSestra Lindsay (Zdroj: Fandomania.com) ukončit letní sezónu pořádnou peckou, ať už doslova nebo kvůli prachům (minulý „letní film“ Predátoři se dostal na 1. místo v žebříčku nejnavštěvovanějších propadáků), se Rodriguéz dostává do všeobecného povědomí díky příběhu hlavního hrdiny Machete. Podobně jako to umí Quentin Tarantino, podařilo se i Rodriguézovi udělat z vážného příběhu komediální vážný příběh.

 

 

 

Sexy fotky Lindsay Lohan naleznete zde

 

Všechno se točí kolem problému ilegální imigrace do Spojených Států přes mexické hranice. Machete (Danny Trejo), bývalý mexický federál, který se nelegálně dostal do Států po té, co mu drogový baron Torrez (Steven Seagal) zabil ženu, pracuje jako dělník v Texasu. Businessman Michael Booth (Jeff Fahey) mu nabídne 150.000 dolarů za zabití senátora Johna McLauglina (Robert De Niro)- ten se zrovna připravuje na znovuzvolení a snaží se upevnit hranice mezi USA a Mexikem. Agentka imigrační a celní správy Sartana (Jessica Alba) má za úkol zabásnout Machete pro pokus o vraždu McLaughlina, ale jakmile se začnou sbližovat, začne mít pro Macheteho slabost a chce mu pomoct. (Následuje nahá scéna ve sprše) Ztratili jste se v postavách Příběh sice trochu zmatený, ale obsazení stojí za to!

 

 

Hlavní roli sice dostal Trejo a zaslouží si za ni opravdovou pochvalu, ale co si budeme povídat, většina z nás jde na Machete buď kvůli nahé Jessice Albě a nebo De Nirovi. Přestože McLaughlin má spíše vedlejší roli a není ho na plátně tolik vidět jako Treja nebo Albu, je Machete pro De Nira určitě zajímavá změna. Role v kriminálních dramatech jako Kmotr nebo Nedotknutelní sice udělaly z Roberta Nira De Nira, ale konečně mu někdo dal příležitost hrát drsňáka a být při tom vtipný.

 

Sexy fotky nahé Jessicy Alby naleznete zde

 

Diskutování takhle vážných témat jako je nelegální imigrace v Americe není v akčních filmech zrovna běžné, moc příběhu totiž brzdí hledanou akčnost. „Machete“ však odsouvá všechny předsudky, když směle donutí diváka pocítit Machetovu bolest ze ztráty rodiny. Nedočkáte se ospravedlnění uprchlíků nebo naopak americké vlády, neutrální pohled na věc a humor v každém druhém slově scénáře tak sklidňuje rozrušení nad tématem.

 

 

Srozumitelný a vtipný scénář určitě zaslouží nejedno ocenění, za to chudáci Mexičané, které Rodriguéz zobrazil všechny stejně, jako nelegální uprchlíky, co si vydělávají na živobytí tvrdou prací, mají zase chvíli co rozebírat. Milovníci různorodosti si užijí i ne-převážně-bílé obsazení herci hispánského původu (Alba, Rodriguez, Marin). Takže pokud jste fanoušky Pulp Fiction a podobných filmů, rozhodně si Macheteho užijete.



Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Top 10 nejšílenějších sportů na světě
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies