Lyžování v Itálii - záležitost pro fajnšmekry

Vidíte se chytat bronz ve vypůjčených lehátkách, lyžovat v pouhém tričku nebo sjíždět ledovec s dvoukilometrovým převýšením? To není nenaplnitelný sen! Přesně takové je totiž lyžování v italských Alpách.

Fotografie zachycující hory v Itálii

Lombardie – továrna na zimní radovánky

Italský kraj Lombardie je jedním z nejvyhledávanějších lyžařských lokalit. Jasně zde dominují dvě lyžařská střediska: Ponte di Legno a Passo Tonale. Oba skiareály nabízí perfektně upravované sjezdové tratě střední a vyšší obtížnosti, které uspokojí i náročnější lyžaře.

Passo Tonale

Lyžařské středisko Passo Tonale (1257-3554 m n.m.) nabízí 80 km sjezdových tratí všech obtížností včetně velmi náročné sjezdovky Paradiso s převýšením 700m a červenou 4500m dlouhou červenou sjezdovkou. Jedinečný je příkrý svah ledovce Monte Presena (3050 m. n. m), který má téměř dvoukilometrové převýšení. I přes neobvykle silné sluneční paprsky jsou v Passo Tonale dobré sněhové podmínky během celého roku a lyžovat se zde dá i v květnu. Fronty tady nezažijete. V blízkosti města se nachází malé lázeňské městečko Pejo.

Ponte di Legno

Skiareál Ponte di Legno se nachází nedaleko střediska Passo Tonale. Ohromí vás většinou poloprázdnými sportovně orientovanými sjezdovkami. Najdete zde sjezdovky freeriderové i skialpinistické, snowboardisté jistě přivítají dva špičkové snowparky.

Val di Sole – slunce a sníh

Val di Sole, neboli „Slunečné údolí”, je jednou z nejrozsáhlejších oblastí italských Alp. Rozprostírá se na rozhraní Trentina a Lombardie. Stále slunečné počasí, kvalitní moderní lyžařské terény a cenová dostupnost činí Val di Sole jednou z nejvíce navštěvovaných lyžařských oblastí Itálie.

Lyžařská střediska ve Val di Sole

Lyžovat se dá na více než 340 km upravených lyžařských tratí v těchto střediscích: Madonna di Campiglio, Marilleva - Folgarida, Pinzolo, Pejo, Monte Bondone.

Madonna di Campiglio

Madonna di Campiglio je poměrně dražší, ale za to kvalitní lyžařské středisko. Každoročně se zde pořádají závody Světového poháru. Z vrcholu Palon (2 123 m n. m.) vede slavná slalomová trať 3-TRE.

Marilleva-Folgarida

Toto nejnavštěvovanější středisko ve Val di Sole tvoří dvě poměrně rušné vesnice. Středisko nabízí sjezdové tratě od nejméně náročných až po nejobtížnější. Skutečnou lahůdkou je černá sjezdovka do Folgaridy. Pro snowboardisty je zde připraven špičkový snowpark. Kromě bohaté lyžařské nabídky nabízí středisko i mnoho možností zábavy po lyžování.

Pinzolo

Poklidné městečko Pinzolo je vhodné spíše pro rodinnou dovolenou. Najdete zde trať vyhrazenou pro snowboard a jeden snowpark. Středisko se nachází v těsné blízkosti města Madonna di Campiglio.

Pejo

Do Peja jezdí turisté nejen za lyžováním, ale i za lázeňským odpočinkem. Tato malá lázeňská vesnice s minerálkou, která patří mezi nejlepší v Itálii, je ideálním střediskem pro začínající lyžaře. Sjezdovky jsou vždy precizně upravené, fronty žádné.

Monte Bondone

Monte Bondone je jedním z nejstarších lyžařských středisek. V Itálii patří mezi klasiku a českým národem je středisko oblíbené díky příznivým cenám. Široké sjezdovky vám umožní, že budete na svahu skoro sami. Středisko se nachází pouhých 15 km od dálnice, takže je velmi snadno dostupné. V blízkosti města se nachází starobylé centrum Trenta, které jistě stojí za to navštívit. Upravené svahy a stálé slunečné počasí, to je Monte Bondone.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Chtěli byste doma nymfu?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies