Luxusní Dodge Challenger SRT8

Dodge se zahleděl zpátky o 35 let do minulosti a pokusil se vzkřísit ikony 70-tých let. Musíme uznat, že se mu to opravdu povedlo… Posuďte sami, dnes vám představujeme nový Dodge Challenger SRT8.
Osobní automobil Dodge Challenger SRT8 a jeho detailní přední pohled

Dodge Challenger SRT8 - designový skvost?

Dodge Challenger SRT8 se nyní vyrábí pouze ve 3 barevných provedeních – černé, rudé a stříbrné. Sjednocujícím prvkem u všech 3 barevných provedení je ostrý černý klín, který je umístěn na vylisované kapotě – pod ním je umístěno sání vzduchu, které ochlazuje rozpálený motor.

 

Zadní světlomety tohoto vozu jsou spojeny v jeden kompaktní horizontální blok napříč zádí. Dvacetipalcová hliníková kola Goodyear Eagle jsou přímo ušitá na míru pro vozy SRT tak, aby poskytly dokonalou trakci a co nejlepší ovladatelnost vozu.

Luxusní interiér - co na něj říkáte?

Designovým skvostem je monochromatický šedý interiér a také výrazné boční vedení křesel s retro designem.

Základní parametry vozu

Dodge Challenger SRT8 je dlouhý 5023 mm, široký 1923 mm, vysoký 1448 mm, rozvor náprav činí 2946 mm.

Jízdní vlastnosti Dodge Challengeru SRT8

Zajímá vás, co tento luxusní automobilový skvost skrývá pod kapotou? Poněrně slušný osmiválec HEMI o objemu 6,1 litru, poskytující výkon 312 kW (425 k) při 6200 ot./min. a točivý moment 570 Nm při 4800 ot./min., který přechází na zadní kola přes 5-ti stupňovou automatickou převodovku se sekvenční řazením, transferem na zadní kola o rozměru 255/45 ZR20 a také díky samosvornému diferenciálu.

 

Časem se můžete těšit i na další plánované verze motoru do Dodge Challengera SRT8. Počítá se s osmiválcem 5,7 l, šestiválcem 3,5 l, který bude později nahrazen agregátem o objemu 4,0 l. Nabídku rozšíří i 6-ti stupňová manuální převodovka.

Přejete si něco navíc?

Na středovém panelu je zasazen u nového Challengeru LCD display s 30 GB paměti pro ukládání multimedií a integrovaným DVD, USB, MP3 a GPS. O akustiku se stará 12 reproduktorů Kicker SRT s výkonem 520 wattů s 25 centimetrovým subwooferem v kufru. Je to dostatečný bonus?

Zajímá vás cena?

V letošním roce má být vyrobeno okolo 7000 vozů v provedení SRT8, v roce 2009 má brány závodu Challenger opouštět ve verzích SE, R/T a SRT8. Cena se pohybuje okolo 38 000 dolarů, což je přibližně 680 000 Kč.

Rubrika Auto-moto a její lákavá nabídka:

Zajímavý Hummer O2

Těšte se na nový Lexus LF-A Roadster

Mitsubishi Eclipse - sportovní vůz

Audi R8, další člen početné rodiny

Volvo C30, auto stvořené pro Jamese Bonda

BMW M6 Convertible

Mitshubishi Lancer Evo IX

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Odvázaná Britney Spears
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies