Lotus Concept Ice Vehikle

Zajímavý koncept má na starosti britská společnost Lotus, která dostala za úkol vymyslet přibližovalo, které by mělo pomoci antarktické expedici při jejich výzkumech. Koncept nese název Lotus Ice Vehikle.
Lotus Ice Vehikle při venkovním testování na sněhu

Lotus Concept Ice Vehikle – zajímavé sněžné vozítko

Koncept od firmy Lotus Engineering nese název Ice Vehikle. Musíme uznat, že je to velmi zajímavé vozítko, které by mělo pomoci polárníkům antarktické expedice. Je možné, že za pár let bude tento koncept běžným v těžko dostupných a zasněžených oblastech po celém světě.

Ice Vehikle – jenom na Antarktidu?

Lotus Ice Vehikle vypadá na první pohled jako vrtulník s lyžem, přitom to je čtyři a půl metru dlouhá a stejně tak široká „tříkolka“ spalující biopalivo, která bude sloužit především jako průzkumné vozidlo. Zda-li bude i létat, nevíme, nechme se tedy překvapit, protože Lotus je stále ve vývojové fázi a může ještě překvapit.

Základní charakteristika Lotusu

Konstrukce Ice Vehicle je velmi lehká, takže v případě jeho poruchy je možné zapřáhnout psy a nechat jej odtáhnout. Díky trojici kluzáků je jízda s ním velmi bezpečná. Pod trupem se nachází takzvaná spustitelná noha s hřeby, která slouží k brždění a fixaci stroje při parkování i na ledovém povrchu. Nutností je také velice kvalitní radar, který prozkoumává terén a poskytuje informace o nejrůznějších nebezpečích (například trhlinách v ledu).

Kdy bude běžně k mání?

Zatím je na světě pouze a jen jediný kus tohoto sněžného vozítka, který po testech využije polární expedice. Lotus však zatím neposkytl informaci, jestli plánuje výrobu více takových přibližovadel i pro komerční účely.

Čtěte více o těchto automobilech:

Nová Škoda Superb

Volvo XC60 – bezpečnost především

Audi A3 TDI Club sport Quattro

Alfa Romeo 8C Competizione Spider

Lamborghini Reventón

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Tony Hawk – machr na skejtu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies