Lindsay Lohan – pihatá zrzka

Jméno této herečky, modelky a zpěvačky v jedné osobě vám možná nic neříká, ale stačí abyste zabrousili do minulosti a vzpomněli si na film Past na rodiče. Pihatá zrzka nám vyrostla, a to do krásy…

Americká herečka Lindsay Lohan na své propagační fotografii

Lindsay Lohan – herečka, modelka a zpěvačka

Původním jménem Lindsay Dee Lohan se narodila 2. července 1986. Profesionálně užívá prostředního jména Morgan. Při dotazu na toto téma odpověděla, že jí k ní více hodí. Je jednou z mladých amerických dívek válčicích na třech frontách - herečka, modelka, zpěvačka.

Lindsay Lohan – životopis ve zkratce

Narodila se v New Yorku, kde také vyrostla, stejně jako její tři sourozenci. Jejich rodina byla vždy dobře finančně zajištěná, její otec nejdříve zdědil rodinný podnik na výrobu těstovin, ten později prodal, aby se mohl věnovat finančním trhům, což mu šlo výborně. Matka pracovala jednu dobu jako analytička na Wall streetu, v současné době je dceřinou manažerkou. Oproti tomu, Lohan vždy navštěvovala státní školy a ona i její rodina věnovala mnoho peněz na charitativní projekty, například proti rakovině či na podporu dětí v problémech.

Lindsay Lohan – herečka v dětské dvojroli

Začala svou mediální kariéru ve třech letech a to v době, kdy „letěly” modrooké blondýnky a pihaté zrzky měly jako modelky pramálou šanci na úspěch. Přesto se v tomto byznysu udržela dlouho. Všimli si jí i v různých telenovelách, kde hrála maličké role. Jakožto reklamní dětský „veterán” se v roce 1996 dostala do seriálu Another World. Ano, počítáte dobře, to jí bylo deset let. Pak přišla její klíčová role. Režisérka Nancy Meyersová ji obsadila do titulní dvojrole sester, ve filmu Past na rodiče. Film obletěl celý svět a stal se známou, dnes již klasickou rodinnou komedií. Dá se říci, že Lindsay z toho stále těží.

 

Lindsay Lohan – další herecké výkony

Objevila se v několika remake, které vydal Disney, dostala se i do několika show. Prostě bylo jasné, že Lohanová jen tak nezmizí. Stále ovšem chyběl nějaký ten dospělý výkon.

 

 

Lindsay Lohan – jak prorazit v hlavní roli?

S ohledem na svůj věk, jak jinak, v teenagerovské komedii. První byla Zpověď královny střední školy a druhý, již vyspělejší Protivný sprostý holky. V obou excelovala a kritici ji poměrně chválili. Diváci, kteří ještě nejsou přesyceni komediemi tohoto typu je taktéž přijali kladně. Od té doby už si Lindsay může celkem role vybírat, v roce 2005 se objevila ve filmu, jenž jsem sice neviděl, nicméně zaregistroval a to Můj auťák Brouk. Touto rolí se konečně vymanila z hraní dívek v období střední školy.

 

 

Lindsay Lohan – hudba

V době natáčení snímku Můj auťák Brouk se rozhodla prorazit i na jiné frontě a vydla své první hudební album Speak. Jak tvrdí vydavatel, slečna má talent a připomíná Britney Spears v jejich počátcích. Které byly koneckonců nejlepší. Speak se prodává dobře, celkem bez problému získalo platinovou desku. Další album už tak úspěšné nebylo, A Little More Personal (Raw) sice získal zlatou desku, ale s hitparády vypadlo celkem rychle. Kritici ho označili za „spoustu kostí, na kterých je minimum masa”.

 

 

Lindsay Lohan – triviality a drby

 

  • její otec strávil poměrně dlouhou dobu ve vězení za zpronevěru a v roce 2005 byl poslán do vězení opět, tentokrát za jiné přečiny; téhož roku se s ním jeho žena rozvedla
  • objevuje se v kampani proti kouření mezi mládeží, ona sama se po dvou letech aktivního kouření snaží přestat
  • v lednu 2006 strávila několik dní na klinice po silném astmatickém záchvatu
  • v jednom interview přiznala, že vyzkoušela některé drogy, i když se zásadně vyhýbá kokainu
  • hodně zhubla a proslýchá se, že se léčí z bulimie 
  • zaplnila novinové titulky tím, že se během krátké doby dokázala třikrát nabourat; zřejmě však ani jednou vlastní vinou
  • hodně se objevuje s dalšími celebritami na obrovských párty
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Soutěžte s Vřískotem 4 o skvělé ceny
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies