Liga mistrů - trofej je v rukou Barcelony

Fotbalisté FC Barcelona získali nejcenější klubovou trofej. Ve finále Ligy mistrů porazili na pařížském Stade de France Arsenal 2:1, když většinu zápasu hráli o jednoho muže v poli navíc.
Detailní záběr na fotbalový míč stojící na fotbalovém hřišti

Liga mistrů - Ronaldinho proti Henrymu


Katalánský klub si postup do finále vybojoval v nelítostné přetahované s AC Milán, Arsenal trnul do poslední chvíle při souboji s Villarrealem. Barcelona na Stade de France usilovala o svůj druhý evropský primát, zatímco pro londýnský celek by byl úspěch ve finalovém utkání Ligy mistrů premiérový. V neposlední řadě se na pařížském trávníku proti sobě postavily zřejmě dvě největší persony současného fotbalu. Všichni s napětím očekávali, zda bude mít navrch hračička Ronaldinho ve službách Barcelony nebo ho předčí francouzská mašina na góly Thierry Henry v dresu Arsenalu.


Liga mistrů - důstojná tečka


Oba hráči se také hned v úvodu předvedli v plné kráse, jejich příležitosti však ke gólu nevedly. Klíčový okamžik celého zápasu přišel v 18. minutě, kdy Eto´o utekl obraně Arsenalu a brankář Jens Lehman ho ještě před pokutovým územím poslal nedovoleně k zemi. Od rozhodčího si za tento faul vysloužil červenou kartu. Trenér Wenger tak musel ze hřiště stáhnout útočníka Pirese, pro něhož to bylo smutné loučení s dresem Arsenalu a do branky se postavil Almunia. I když měli Katalánci výhodu jednoho muže v poli, do vedení se paradoxně dostal jejich soupeř. Po velice sporné situaci na polovině Barcelony nařídil norský hlavní rozhodčí Hauge přímý kop proti brance Valdése. Henry zatočil centr naprosto dokonale na hlavu obránce Campbella a ten otevřel skóre.

Liga mistrů - triumf Barcelony


Španělský celek se však brzy oklepal a ještě před přestávkou orazítkoval Eto´o po šikovném obtočení právě kolem Campbella tyč. Ofenzivní manévry však měly teprve přijít. Po přestávce se na hřišti objevil Iniesta a po hodině hry i švédský kanonýr Larsson, pro něhož to byl rovněž poslední zápas v dresu současného zaměstnavatele. A byl to především Larsson, kdo režíroval obrat v zápase. Ale ještě předtím přežila Barcelona dvě těžké chvilky, když se do její rozhozené obrany řítili nejdříve Henry a poté Ljungberg. Stav se však měnil až v 76. minutě, kdy Larsson vymyslel nádhernou přihrávku na Eto´a a tomu se podařilo ukončit trápení Barcelony střelou kolem pravé nohy Almunii. Borci v červenomodrém evidentně ožili a definitivní ránu zasadili evidentně unavenému Arsenalu o pět minut později, když po další skvělé akci Larssona procedil vítěznou trefu do sítě Beletti, který rovněž přišel na hřiště až ve druhém poločase. O výsledku utkání bylo v té chvíli rozhodnuto, protože Barcelona kontrolovala míč a na hráčích Arsenalu bylo až příliš vidět vyčerpání způsobené hrou o deseti.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Mezinárodní konference o seznamování
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies