Legenda o lochnesské příšeře

Spousta lidí tvrdí, že viděli lochnesskou příšeru. Jestli tomu tak je a nebo není, můžete nyní posoudit sami. Vydejte se proto s námi po stopách příšery od jezera Loch Ness.
Lochnesská příšera

Co, nebo kdo je lochneská příšera?

Dnes už dokážeme Nessii (jak se lochneské příšeře říká) celkem přesně popsat. Je minimálně 14 metrů dlouhá s krkem o přibližné délce 3 metry. Krk má zakončen pro ni typickou malou hlavou, na trupu se ční dva hrby a za tělem se jí táhne dlouhý ocas.

Loch Ness – skotské jezero

Toto jezero leží na severu Skotska. U nás by jsme tak velké jezero hledali jen s těží. Táhne se údolím do délky necelých 27 kilometrů a jeho hloubka se pohybuje okolo 400 metrů.

První zmínky o lochnesské příšeře

Ty nejstarší zmínky o lochneské příšeře sahají až do šestého století našeho letopočtu. Snad vůbec prvním člověkem, který údajně tuto příšeru vyfotil byl v roce 1933 Hugho Gray. Později však byla tato dost nejasná fotografie označena za podvrh, na snímku byl zachycen labradorský pes.

 

V roce 1933 vznikla také první nahrávka s lochneskou příšerou, kterou pořídil Malcom Irvin. Vůbec nejslavnější záběry příšery pořídil v roce 1960 Tim Dinsdale. Tyto záběry byly dokonce prohlášeny za autentické. Film, který Dinsdale natočil vyvolal další loveckou horečku, při které šly po Nesii desítky odvážných lovců a dobrodruhů.

 

Při této další honbě za senzací byl dokonce zaznamenán první kontakt sonarem. Výsledek, který z toho vznikl, nijak oslnivý nebyl. Největší operace, při které chtěli potvrdit, či vyvrátit existenci Lochneské přášery, proběhla v roce 1987. Ani tato operace však nepřinesla jednoznačný výsledek, jen konstatování, že v jezeře je spousta jeskyní, kde by se snad mohla skrývat.

Další zajímavé články z rubriky svět muže

Nejoriginálnější dárky pro ženy

Zbrojní pas - víc než jen sebeobrana

Alpy - letní dovolená plná adrenalinu

Přezdívky - jaká je ta nej?

Rybaření - minimání míry

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Pravda o Amy Winehouse
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies