Laserová klávesnice - nepostradatelný doplněk?

Máte rádi sci–fi? Libí se vám moderní technika? Musíte zapisovat dlouhé záznamy do PDA či mobilu? Rádi kutíte dlouhé sms? Všichni budete spokojeni. Laserová klávesnice funguje kdekoliv, bezchybně a hlavně – vypadá skvěle!

Fotografie virtuální klávesnice - projektor

Virtuální laserová klávesnice

Líbil se vám Star Trek? A hlavně – líbily se vám jejich dotykové laserové klávesnice? A co ovládací panel, terý používal Tom Cruise v Minority report? Budoucnost se nám zase o kousek přiblížila…

Virtuální laserová klávesnice – co to je?

Společnost VKB vyrobila zařízení, které přímo před vámi, na vašem stole, vytvoří laserový obraz klávesnice a po připojení k počítači, notebooku, PDA či kvalitnímu mobilu funguje jako velmi stylová náhrada klávesnice!

 

Virtuální laserová klávesnice – popis

Kdyby vám to někdo ukázal, neuvěříte. Ano, ta černá krabička s jedním tlačítkem o rozměrech 35 × 92 × 25 milimetrů je klávesnicí. Konec diskuze. No dobrá. To co vidíte na obrázcích je pouze projekční jednotka. Ta vám poté, co ji postavíte na rovný povrch (má čidlo, které kontroluje, zda se dotýká podložky) a zapnete, vykreslí pomocí laserových paprsků obrázek virtuální klávesnice.

 

 

 

Virtuální laserová klávesnice – synchonizace s PC či PDA

Zařízení se dá použít u většiny PDA (i některých mobilů) s dostatečnou softwarovou výbavou. Podmínkou je, že ty musí podporovat funkci bluetooth. Samozřejmě je možnost spojení i s PC či notebookem, ale to už byste dělali spíše pro efekt, než pro praktické využití. Dostanu se k tomu, proč.

 

Virtuální laserová klávesnice – připojení k PDA

Po nainstalování speciálního softwaru do PDA zapnete projekční jednotku. Vytvoří se obraz klávesnice a rozbliká se modrá dioda na horní straně projekční jednotky. Pak postupujete podle návodu, připojení má několik možností. Ve finále přestane dioda blikat a už jen svítí. Můžete psát.

 

 

Virtuální laserová klávesnice – jak zařízení funguje?

Klávesnice se objeví přibližně ve vzdálenosti 6 cm od samotné jednotky. Tvoří ji dva paprsky. První vám na stole klávesnici vykresluje a druhý snímá vaše pohyby a vyhodnocuje je. Psaní jde bez problémů, můžete si i zapnout zvuky při stisknutí „klávesy”.

 

 

Virtuální laserová klávesnice – jak se na ní píše?

Klávesnice je samozřejmě anglická a nepodporuje české znaky. Obsahuje šipky, ale ne už numerickou klávesnici, celkem má 63 tlačítek. Rozložení je stejné, jako u běžné počítačové (systém QWERTY).
Psaní všemi deseti si ovšem údajně moc neužijete. Zaprvé vám chybí zpětná vazba (žádné drážky na tlačítkách F a J tady logicky nenajdete) a hlavně to není moc příjemné. Při psaní několika prsty se ovšem používá výborně. Bez problémů fungují i dvojkombinace typu CTRL + C.

 

 

Virtuální laserová klávesnice – základní podporované operační systémy a kompatibilita

 

  • MS Windows 2000/XP/NT/98
  • Palm OS verze 4.x a 5.x (Tungsten T3, T5, Zire 72, Treo 650, Xpore M68)
  • Pocket PC 2001 a 2002 (HP iPaq h5550, h2210, h1940, rx3417, rx3715, hz4700, h6300, Dell AMIX x50, x50V, XDA II, MDA Compact)
  • Symbian Series 60 (Nokia 6680, 6630, 6260, 3650, 6600, 7650)
  • Symbian UIQ (Sony Ericsson P800, P900, P900i a P910i , Motorola A1000)
  • Windows Mobile (Motorola MPx220)

Virtuální laserová klávesnice – využití aneb pro koho je vhodná?

Původně byla navržena pro práci ve zdravotnictví, kde je třeba mít sterilní prostředí (víte, že klávesnice a telefon obsahují nejvíce bakterií z celé kanceláře či dokonce domácnosti?), ale využije ji každý, kdo potřebuje psát do PDA delší poznámky a hodně se přesunuje. Přece jen, nosit klasickou klávesnici pro PDA už tak pohodlné není. Také doporučujeme pro všechny fajnšmejkry a fandy moderní techniky. Prostě to stojí za ten pocit. I když je otázkou, jestli i za ty peníze… Cena se pohybuje kolem 5 000 Kč.

 

Virtuální laserová klávesnice – základní informace

 

  • rozložení – QWERTY, 63 kláves, anglické znaky
  • světelný zdroj – červený diodový laser
  • rozměry klávesnice – přibližně 295 x 95 mm
  • vzdálenost od projekční jednotky – 60 mm
  • viditelnost – až do 600 luxů okolního osvětlení
  • rychlost – až 400 znaků/minutu
  • efektivní zdvih kláves – 2 mm
  • detekce stisknutí více kláves současně – ano
  • napájení – vestavěná nabíjecí Li-Ion baterie (nabíječka je součástí balení)
  • výdrž baterie – až 2 hodiny psaní
  • rozhraní – BlueTooth v 1.1 class 2
  • dosah komunikace – až 9 metrů
  • rozměry – 90 x 34 x 24 mm
  • hmotnost – 90 gramů
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Helmut Newton – umění, nebo porno?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies