Kulečník - jaký stůl si vybrat?

Kulečník je oblíbenou volnočasovou aktivitou a můžete si jej zahrát nejen v hospodách, ale i u vás doma. Stačí si jen pořídit ten správný stůl. Jednotlivé kulečníkové stoly se ale liší velikostí, kvalitou a dalšími detaily, které záleží především na typu hry, kterou chcete na vámi zvoleném stole hrát.

Kulečník - pool

 

Co byste měli vědět před pořízením kulečníkového stolu?

 

Nejprve byste se měli rozhodnout, jestli si ho chcete koupit jen pro domácí relaxaci nebo pro sportovní (profesionální) účely. Vyrábí se v mnoha provedeních a vybere si opravdu každý, ať už je to profesionál či amatér, neboť se prodává v různých cenových kategoriích. Nejlépe si tuto hru doma užijete ve vlastní speciální místnosti, ve které by neměl chybět ani bar a osvětlení nad stolem. Většinou se plátno, kterým se potahují stoly, barví zelenou barvou, ale na vaše přání vám jej obarví jakoukoliv barvou. Jen si samozřejmě budete muset připlatit.

 

Velikost stolu

 

Bylo by špatné, když si pořídíte stůl a nevíte, jaké by měl rozměrově vypadat s ohledem na místnost, do které ho chcete umístit. Myslete na to, že i když se tam jakžtakž vejde, problém nastane tehdy, když se rozhodnete hrát. Pamatujte na to, že tága bývají poměrně dlouhá a potřebujete za sebou mít trochu prostoru. Takže jaká velikost je ideální? Záleží na typu hry, také na vašich finančních možnostech a v neposlední řadě také na velikosti místnosti, kam se jej rozhodnete dát.

 

Hlavní druhy kulečníku

 

  1. Karambol - Hraje se se 3 či 4 koulemi na stole, který je potažený plátnem a nemá žádné díry. Stůl na karambol poznáte, protože má ostré pogumované hrany. Při hře jde hlavně o počet karambolů (doteky jednotlivých koulí mezi sebou).
  2. Pool - Ten se hraje na stole se 16 barevnými koulemi na stole se 6 děrami. Dělí se ještě na eight-ball, ten je nejoblíbenější, pak ještě na nine-ball, straight pool a bank pool.
  3. Snooker - Tato hra se liší počtem koulí (22), jinou kulturou a historickými rozdíly a především velikostí stolu.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Soutěžte s Vřískotem 4 o skvělé ceny
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies