Krvelační vrazi – mýty a legendy

Domníváte se, že sérioví vrazi jsou samotáři, pocházejí z rozvrácených rodin a často trpí duševními poruchami? A co když jsou to všechno fámy a vražedné choutky může mít i váš soused, který žije příkladným životem a předčítá svým dětem z bible?

www.

Vrah – milující a společenský člověk? Možné je vše.

O mnohonásobných vrazích koluje spousta mýtů. Například si většina lidí myslí, že se taková individua straní společnosti – už jen proto, aby na sebe neupoutávala pozornost. Vrah ale přitom může být i extrovert, může být nejoblíbenějším bavičem v partě, účastnit se všech rodičovských schůzek a perfektně vycházet se sousedy. Vrazi se mnohdy ani nijak nevyjímají svým vztahem k rodině – spousta z nich žije ve spořádaném manželství a nade vše miluje své děti. Zdá se vám nemožné, aby vrah dokázal milovat? Ale ano, možné to je.

Ne všichni zabijáci také pocházejí z rozvrácených rodin. Ne všichni byli zneužíváni či týráni. Případů mnohonásobných vrahů vzešlých z fungující a milující rodiny, je bezpočet!

Géniové nebo blázni?

Z televizních obrazovek známe vrahy jako duševně vyšinuté osobnosti anebo naopak jako génia s nadprůměrnou inteligencí, se znalostmi policejních metod, takže snadno maskují všechny stopy a cestují napříč kontinenty, aby unikli spravedlnosti. Skutečnost je však taková, že krvelační zločinci mívají průměrnou inteligenci a působí na malém území. O policejních metodách vědí kulový.

Také posedlost vražděním je výmyslem scénáristů a režisérů, chtivých senzace a zisku. Někdy stačí, aby se v životě vraha něco změnilo a chuť zabíjet ustane. Zlomovým okamžikem může být založení rodiny, nová láska nebo třeba úmrtí rodiče, který vraha v dětství týral. Známý je například případ sériového vraha Denise Lynna Radera, který vraždil sedmnáct let a pak najednou přestal díky zjištění, že při onanii dosahuje stejných pocitů jako při zabíjení.

Mýty o motivech vraždy

Mnohonásobní vrazi si své oběti obvykle důkladně vybírají – nejčastěji padnou ti, kteří se v něčem podobají člověku z vrahovy minulosti anebo jsou prostě snadnou obětí. Co se motivů vraždy týče, pro televizní obrazovky jsou nejvděčnější motivy z vášně, ze žárlivosti či kvůli získání finančního obnosu, ve skutečnosti je ale nejčastějším motivem jen pocit moci nad svou obětí.

V příštím díle si povíme něco o nejslavnějších vrazích světa. Nebude chybět ani největší česká zločinecká celebrita současnosti – Jiří Kájínek!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Nejmodernější vychytávky na vaše kolo
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies