Kráska v nesnázích

Již dva měsíce běží v kinech český film Kráska v nesnázích a jeho úspěšnost se drží na vrcholných pozicích. Na mezinárodním filmovém festivalu v Denveru snímek dokonce získal hlavní cenu za nejlepší celovečerní film.

Česká herečka Anna Geislerová zachycena během filmového natáčení

O čem film Kráska v nesnázích je?

Český film Kráska v nesnázích byl inspirován stejnojmennou básní Roberta Gravese. Příběh mladé ženy vypráví o lásce ke dvěma mužům, rozhodování mezi sexuální závislostí a zajištěnou budoucností pro svou rodinu, o komplikovaném vztahu ke své matce, otčímovi i tchýni. Snímek je plný zápletek a zvratů, komických i paradoxních situací.

Kráska v nesnázích - herci a tvůrci filmu

Režie filmu se ujala dvojice Jan Hřebejk a Petr Jarchovský. Strhující herecké výkony zajišťují ostřílení herci jako je Josef Abrahám, Adam Mišík, Jana Brejchová, Jiří Schmitzer nebo Emília Vášáryová. Hlavní roli ztvárnila Aňa Geislerová.

Domácí a zahraniční úspěchy Krásky v nesnázích

Celovečerní, 110 minut trvající film Kráska v nesnázích slaví úspěch nejen v českých kinech. Na mezinárodním festivalu v americkém Denveru získal dokonce hlavní cenu za nejlepší celovečerní film. V konkurenci 108 filmů ze dvaatřiceti zemí je to opravdu úspěch. Na mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech získal snímek také zvláštní cenu. Od září film shlédlo na 270 000 diváků.

Jan Hřebejk – český Woody Alen

Jan Hřebejk vystudoval společně se svým kolegou Petrem Jarchovským katedru scenáristiky a dramaturgie na pražské FAMU. Již během studia režíroval svůj první film a jako student se pak ujal ještě dvou dalších snímků. Jeho nejúspěšnějšími kousky je filmový muzikál Šakalí léta, televizní cyklus Bakaláři, divácky veleúspěšné Pupendo a film Horem pádem. Jeho snímek Musíme si pomáhat byl dokonce nominován na Oskara za nejlepší cizojazyčný film a získal řadu ocenění na domácích i mezinárodních filmových festivalech. Jan Hřebejk režíruje také mnoho divadelních her a inscenací.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Chtěli byste doma nymfu?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies